Viser 1 til 10 av 12 omtaler

Ikke les denne på telttur i skauen hvis du er mørkredd!

I Nord-Sverige forsvinner noen barn og folk observerer dyr som ikke oppfører seg som forventet. Susso Myrén bestemmer seg for å finne ut hva som foregår, men noen forsøker å hindre henne. En lekker fusjon mellom sosialrealisme og fantasy, og en gavepakke for lesere som i utgangspunktet liker begge sjangrene. Får du ikke gåshud, er du antagelig hårløs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde høye forventninger til boken pga mange lovprisninger fra andre, og tematikken er jo spennende og annerledes. Derfor skuffet denne ekstra mye! Jeg ble aldri engasjert, og boken er jo fryktelig dårlig skrevet med dårlige formuleringer og langdryge, intetsigende setninger. Innimellom tar den seg opp, men jeg kjedet meg desverre gjennom store deler av boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

536 sider med pur leseglede! Anbefales på det sterkeste

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boken virket veldig spennende og jeg gledet meg til å lese den, og ble egentlig litt skuffet. Historier om troll og andre skapninger er vanligvis helt i min gate, dessverre klarer forfatteren å ta livet av noe som kunne ha vært en braksuksess. Den er tung å lese, unødvendige detaljer er stappet inn som sidefyll og man mister fokuset gjentatte ganger. De siste hundre sidene skumleste jeg raskt gjennom bare for å komme til poenget. Jeg har kategorisert den som "God bok" og gitt terningkast 4 ene og alene fordi selve storyen er kjempespennende, hvis man klarer å tråkke seg gjennom boken. Siden jeg ikke har lest Stallo på orginalspråket kan jeg heller ikke ute om det er den norske oversetteren som har punktert den, eller om dette bare er en forfatter med en forkjærlighet for kronglete og langdryge formuleringer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var med grøssende forventning jeg begynte å leste denne boka i påska. Kritikken var god og forventningene ulmet i sofakroken, sammen med malte påskeegg og søtladne marsipanpølser.
Side opp og side ned ble fortært, og underveis tenkte jeg: Må jo gi forfatteren en sjanse, - jeg får lese noen sider til. Men etterhvert ble det mer marsipanspising enn grøssende uhygge der borte i sofakroken.
Bevares tematikken er forfriskende, - slike typer skrømt har ikke jeg hørt så mye om, så forfatteren kunne gjort så mye mer ut av dette. Spenningen steg jo etterhvert, men forfatteren maktet ikke å skape den uhyggen kritikerne og vaskeseddelen på boka legger opp til. Beklager Stefan Spjut, det ble bare en treer denne gangen, - men du kan å skrive, så kanskje neste gang?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt skrevet bok, men blei litt fpr eventyrlig og overnaturlig for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Troll, vetter,nisser, skrømt. Til tross for litt for mye tomsnakk som godt kunne ga vært kuttet ned på, så er dette noe av det mer originale som har kommet på flere år. Jeg kunne se for meg hvordan det ville ha vært å være alene på hytta og hørt tunge skritt utenfor fra noe som ikke er en elg. Det skumleste var likevel småskrømtet, at små uskyldige dyr ikke er det de ser ut som. En stund trodde jeg forfatteren skulle ha tatt en helomvending og ha latt det være utenomjordiske-nie jeg er glad det ikke var. Det var også ganske kult at det forfatteren kaller "kallen"var i min bok ganske skummel-langt fra den koselige fjøsnissen vi er kjent med her til lands.Pluss for interresante karakterer og en interesant historie. Likte også at til forskjell fra Trolljegeren så er ikke trollene rovdyr, men mer tradisjonelle og utspekulerte her. Hadde forfatteren kuttet litt ned på urenomsnakket og mer fokus på det skumle hadde dette blitt en femmer.Vi får håpe de klarer å få til like gode og skremmende troll som i Trolljegeren om denne skulle bli filmatisert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig fin denne! Fabelaktige natur og stemningsskildringer. Snøen er drivkvit og vinterkulden formerlig slår ut av sidene. (det er sommer litt og) Kan minne litt om "La den rette komme inn", bare at det ikke er vampyrer, men ..troll. eller nisser. kanskje? den som leser får vite... Rikholdig på stemninger, Humor, grøss, vemod, sorg, skrekk, til og med lit action. ikke å forglemme gode karakterskildringer og rikt persongalleri. Håper denne blir film. Anbefales varmt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Litt for mye eventyr for meg, men spennende historie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke helt, jeg... Første del var litt treig. Sleit med å komme inn i handlingen, holde de ulike personene fra hverandre, og hvorfor det skulle være en jeg-forteller innimellom, det har jeg enda ikke helt skjønt. Men siste halvdel var virkelig spennende, skikkelig driv. Tror ikke jeg vil kalle den skummel, ble ikke på noen måte skremt. Men spennende, ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergDemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilEva