Viser 1 til 10 av 26 omtaler

En uvanlig historie, godt fortalt og med stor sympati til Marco etter hvert. Spennende. En solid historie!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Topp spenning fra Jussi.
En av hans beste, synes jeg. I klasse med Journal 64.
I tillegg til spenningsmomentet, synes jeg også det var meget interessant å dykke inn i tiggernes verden. Kan man si "ROM-folket"?
Dette er jo en roman, ikke en dokumentar, men mye av boka er såpass troverdig, at jeg godt kan forestille meg virkeligheten som like brutal.
Unge Marco - hovedpersonen, blir rett nok nesten som for en "supermann" å regne, og de halsende bandittene han hele tiden har i hælene, lykkes hele tiden nesten, - men aldri helt, å stoppe han.
Dialog og humor i avd. Q er som vanlig på topp og krydrer boka på eminent vis.
Oversetterne (gjendiktere) Ø. Reisegg og Elisabeth Bjørnson synes jeg har gjort en meget god jobb.
Boka var en fornøyelse å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skikkelig bra krim. Karakterene til hovedpersonene er og fascinerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er vanligvis ikke noen krimelsker, men denne boken fascinerte meg med sin blanding av skikkelig fantasi men med fot i virkeligheten.
I forgårs la jeg fra meg en ny bok, ferdig lest, en bok av en forfatter jeg aldri har hørt om, Jussi Adler-Olsen med handling hovedsakelig fra Danmark med en liten dash av Afrika.
Boken lå i store stabler hos Ark til en hyggelig Ark-pris noen uker før vi reiste hjemmefra. Prisen gjorde vel at jeg nappet den med, og jeg komme helt sikkert til å lese flere bøker fra denne forfatteren.
Det er egentlig en ganske smart måte å fremme nye forfattere på, nye forfattere for nye lesere. Store bunker og lav pris. Er bøkene da bra, kjøper vi lesere sikkert andre bøker fra samme forfatter.
Og det kommer jeg til å gjøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en godbit fra Adler-Olsen. Og nok engang leverer han krim/thriller/komedie-mikstur som du kommer til å sette pris på om du liker de forrige i serien. Og denne boken er kanskje den første hvor jeg tenker at du tjener mye på å ha lest de foregående i serien. Det er stadige morsommere å følge utviklingen til både Carl, Assad og Rose. Som vanlig fra Adler-Olsen serveres man en lettlest bok med et godt og gjennomtenkt plott. Og uansett hvor mye man får vite, så bevares spenningen nesten helt til siste side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god historie blir lagt inn i oversetternes miksmaster (for jeg tror det må være i oversettingen alt har gått adundas), og most i hjel av et kraftig tilfelle av hadde-syke, språkelige gjentagelser og tegnsettingsfeil. Når da trykkfeil som dobbel "og",samt flere andre små skjønnhetsfeil, ikke har blitt luket bort, fremstår boken dessverre som dårlig i mine øyne. Historien er fin den, men jeg makter dessverre ikke å trekke opp den dystre persiennen av dårlig språk, for å få solskinnet frem. Ser det er andre som synes den er bra, da er det nok kanskje bare meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange ynder å tenke på europas horder av tiggere som et litt småtrivelig, omreisende "taterfølge". Mulig det, men Adler-Olsen tegner i denne romanen opp et bilde som nok også kan ha en viss relevans i dagens tiggerdebatt. Etter min mening hans beste til nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte den godt, men ikke like godt som de andre bøkene om avd Q. Stiller meg spm om dette kanskje burde vært en selvstendig bok utenom denne serien da den skiller seg såpass ut fra de andre. Liker starten veldig godt, men synes ikke fortsettelsen/ slutten klarer seg like bra, dessverre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synters dette er en god forfatter. Liker denne gjengen på avdeling Q. Leste også nettopp "Alfabethuset" en god bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke like imponert over Marco-Effekten som jeg var av de andre bøkene. Syntes det ble litt vel mye katt-lek mus med Marco. Men i det store og hele en bra bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

mgeKristin F. JørgensengretemorKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKarin BergBoktimmyEmilie GeistRuneTonje-Elisabeth StørkersenBenteIdaLabbelineandreas h. o.HildeNeda AlaeiJan-Olav SelforsAnne-Stine Ruud HusevågLesevimsaAnne Berit GrønbechGVBeathe SolbergLilleviMy Criminal MindMarit HåverstadTore HalsaMarit HøvdeKnutMChristinaJulie StensethmoiraEmilie Siljuberg KlevenLibraritas vHarald KToveEirin EftevandPia Lise SelnesDun AenghusMarius Theodor Yttri FjørtoftHelge V. Prestrud