Viser 1 til 10 av 16 omtaler

Liker at historien hopper fra krigen og til nåtiden, men synes historien i nåtid ble for lang. Og må alle politifolk ha en eller annen last eller karakterbrist? Krigshistorien løfter boken. Godt fortalt, men litt for lang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei og nei. Så skuffende. Hvorfor ha flere parallelle historier med annen hvert kapittel. Jeg måtte lese annen hvert kapittel (de fra krigen) først og så lese de kapitlene fra"nåtid". Hvorfor i all verden gjør forfatteren det så vanskelig for leseren. La kapitlene komme i kronologisk rekkefølge! Innholdet var heller ikke bra. Rotete og langtrukket. Veldig skuffende. Blir ingen flere bøker fra denne forfatteren på meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Den siste pilegrimen", Gard Sveen
Krim. Lett å legge fra seg. Ujevn. Synd at et skikelig mysterium fra krigens dager, med masse indisier, skal bli så ødelagt av at forfatteren skriver så kjedelig i den fiktive ramma rundt dette. Kjeeedelig langsomt utenomsnakk, fra både vår tid og fra svunnen tid. En tredjedel av boka var nok for meg. Rivertonpris og greier. Jaja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra denne krim debuten til Sveen. Endel anderledes enn det meste annet innen sjangeren. Veldig ineressant, samtidig som den er spennende og drivende. På mange måter to romaner i ett, som er ganske elegant smeltet sammen. Kunne fort gitt en sekser, men det er litt smårusk. En ting jeg forundres over er at forfatteren ikke er på fornavn med hovedpersonen sin, men nesten konsekvent bruker både fornavn og etternavn, gjelder også mange av de andre personene, virker litt rart og stivt. Ellers må jo Sveen, som de fleste andre i bransjen, finne på noe ekstraordinært med sin politimann, her er han ex (forhåpentligvis) konemisshandler. Det var også en litt alvorlig logisk brist i selve krigsfortellingen.
Men allt i allt en meget bra bok, spenende og godt skrevet, vanskelig å legge fra seg. Gleder meg til neste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig god bok! Det beste med den må være historien fra krigen. Her treffer forfatteren innertier på det meste. Synes ikke delen fra nåtiden er like god, så den trekker litt ned. Men alt i alt, en meget god og spennende bok. De siste 150/200 sidene ble slukt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En glimrende kriminalroman. En roman om motstandskjempende og krigens dager. En kriminalroman der vi blir kjent med politietterforsker Tommy Bergmann. Leseren av denne boken blir tatt med gjennom en reise. En spennende og interessant reise. Så les boken. Du vil ikke angre, du vil grøsse av spenning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lovende norsk krimforfatter, som tar tak i historie fra motstandsarbeidet under andre verdenskrig, som vi ikke har hørt for mye om tidligere. Jeg håper at han kommer med flere bøker, og at han ikke lar etterforskeren Tommy Bergmann bli en parodi på seg selv eller andre skandinaviske krimhelter. Kanskje noen av grepene han tar, minner om Åsa Larsson, men han skriver ikke like godt som henne da. Det er troverdig, dette.

Bloggeren "Bokelskerinnen" har skrevet en fin og lengre bokomtale enn denne, og har også intervjuet forfatteren på bloggen sin. Da fikk jeg vite hvorfor nå-delen av historien var lagt til 2003, og svaret var nokså innlysende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig THarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAva