Viser 1 til 3 av 3 omtaler

For sju år siden forsvant Rose Janko, og ingen har sagt et ord om dette før faren hennes plutselig står på kontoret til privatdetektiven Ray Lovell. Han vil vite sannheten om forsvinningen, og velger Ray Lovell fordi han selv er av sigøynerblod. Rose giftet seg med Ivo Janko og ble da en del av en reisende sigøynerfamilie, og ryktene vil ha det til at hun stakk av det sønnen hennes ble rammet av den genetiske sykdommen som går i Janko-familien.

Denne boka likte jeg godt. Her har vi en krimgåte som skal løses av en privatdetektiv og en historie vi kan lære noe av. Vi får et innblikk i sigøynerfolkets levesett og hvilke fordommer de møter. Og hvordan de behandler hverandre hvis man finner ut at man ikke vil leve på veien lenger, eller finner seg en partner som ikke er sigøyner.

Løsningen rulles sakte, men sikkert opp – men er aldri slik det kan synes på overflaten, og slutten kom temmelig overraskende på meg – og det liker jeg veldig godt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende innsyn i et miljø som er helt ukjent for meg, nemlig rommiljøet i England på 80-tallet. Vi følger både privatdetektiven Ray Lovell, som er halvt rom, og tenåringsgutten JJ parallelt. Det er fint driv i handlingen som starter på "midten" av historien hvor Ray finner seg selv innlagt på sykehus med hukommelsestap og lammelser i kroppen. Så får vi vite hvordan det skjedde og hva som skjer videre.
Og historien tar hele tiden nye vendinger, og det er i alle fall ikke forutsigbart.

Jeg likte boka, jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

GunillaJulie StensethLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandHarald KEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmor