Viser 1 til 10 av 16 omtaler

Dette ble litt for mye en klassisk amerikansk kjærlighetsroman for meg. I typiske amerikanske bøker er hovedpersonene alltid pene, og enten advokat eller lege. Boka tar seg opp mot slutten, og delene med Lenka i arbeidsleiren syntes jeg var bra, likevel blir det for mye klassisk amerikansk søtsuppe til at det er en virkelig bra bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok som gir deg leseglede og innsikt fra den vanskelige tiden i historien vår!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken fortjener terningkast fem, hvis den skal måles etter hvor mye den rørte med hjertet mitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat ferdig med denne som lydbok og må si jeg er positivt overrasket! En sterk, rørende og fengslende historie om hvordan kjærligheten overlever selv 2. Verdenskrig og 60 års avstand!!
Den gjorde seg også godt på lydbok med en kvinnelig og en mannlig oppleser.
Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka grep meg, spesielt historien til Lenka. Skildringene fra hennes opplevelser skar i hjertet mitt, spesielt når man vet at dette faktisk har skjedd, om kanskje ikke akkurat hennes opplevelse. Josef fikk jeg ikke samme grepet om, og jeg skulle gjerne visst litt mer om hva som skjedde videre. I tillegg synes jeg den norske oversettelsen av bokas tittel er helt på trynet. Men, dette ble en favoritt, og terningkast 5.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en bok som grep en fra første side. Ikke lett å legge fra seg, så den ble lest på 2 kvelder. Tragisk historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uvirkelig å tenke på at de historiske fakta boka har som bakteppe faktisk har skjedd... om forflytning/deportering av jøder fra Praha og til en egen jøde-ghetto som var det tredje rikets "mønster-by" som de viste frem til Røde Kors og det internasjonale samfunnet - og om en litt annerledes motstandskamp og skjebner i krigens grusomme skygge. Og midt oppi det hele to unge som blir skilt av krigen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en perle av en bok. En nydelig kjærlighetshistorie. Men krigen kommer og de blir adskilt. Hun kommer til en arbeidsleir sammen med sin familie. Han reiser til USA med familien sin. Han håper å gjenoppta studiene der, og hun får bruk for sine tegneferdigheter. Dagene i arbeidsleiren er mesterlig fortalt. Samholdet mellom kunstnerne, og hvordan de klarer å smugle arbeidene ut av leiren, eller gjemme de på hemmelige steder. I år skal jeg bedømme bøkene strengere, men denne må få en sekser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke helt om den fortjener terningkast 4, for jeg kjedet meg mange ganger mens jeg leste denne boken. Synes det var altfor langdrygt å lese om tiden i fangeleiren. Ble slett ikke revet med, slik jeg var forespeilet. 4eren ble gitt fordi jeg liker gode historier om kjærlighet, kunst, følelser, krig og jøder - dette kunne blitt bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor