Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Har du ikke lest noen bøker om Eragon så er det på tide å plukke opp den første og fortape deg i krigen mellom det gode og det onde. Bøkene er riktignok ganske tykke, men lettleste, og så spennende at du flyr gjennom dem. Det eneste som er feil med dem er at dette var den siste boken.
Jeg har skrevet noen få ord her: Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er imponert over avslutningen. Bokserien minner meg på mange måter om Harry Potter i og med at universet og karakterene "vokser" ut over bokserien. I dette tilfelle er det kanskje en naturlig forklaring på det i og med Paolini startet bokserien da han var 15 og den ble avsluttet den 12 år senere som 27 åring. Det er spesielt partiet hvor Roran kommer i konflikt med Orrin - Orrin er en komplekt personlighet en "voksen" karakter for å si det slik. Det samme gjelder etter slaget er ferdig og de skal velge en ny konge. Også der er dialogen, rollene og fremstillingen komplekst og god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bedre forventet! En virkelig god bok, som ikke tar så lang tid som det ser ut som. Liker hvordan alt henger sammen, og at jeg ble bedre kjent med Nasuada. Slutten var ikke akkurat favoritten, men det er jo av dårlig skriving, men mitt personlige forhold til karakterene.
Bør leses!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken inneholder en fantastisk historie; en god avslutning på serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde store forventninger til denne boka. Siden jeg elsket de tre første bøkene, var jeg veldig spent på Arven. Jeg synes virkelig at boka innfridde, men jeg skulle ønske jeg leste den på engelsk i stedet for norsk. Den norske oversettelsen var til tider ikke veldig god. I det første kapittelet var setningsbindingene ganske dårlig, og setningene fløt ikke bra. Det gjorde det vanskelig å lese og følge med på hva som skjedde. Noe annet var også at på slutten av boka begynte oversetteren og blande navn. Det kunne for eksempel stå: "Eragon så på Eragon" og så mente de at Eragon så på Roran. Jeg synes det var dumt at det var en del feil i den norske oversettelsen, men det trekker ikke noe særlig ned på min mening om boka.

Selve historien er kjempespennende. Det skjer noe nesten hele tiden - det skal litt til når boka er på 1070 sider - og det er (nesten) aldri mulig å gjette seg til hva som kommer til å skje. Dessverre ble det på slutten litt lett å gjette noe av det som kom til å skje, men det var ikke før i de aller siste kapitlene.

Karakterene er gode. Spesielt Safira, Eragons drage. Hun er en morsom karakter man ikke kan unngå å bli glad i - med sin kampvilje og forfengelighet.

Jeg synes det er bra gjort å finne opp så mange nye arter av fantasivesner som Christopher Paolini har gjort. Urgaler, ra'zaker og varkatter er bare noen av dem. Varkattene er de kuleste. Det er ekstra store katter som kan gjøre seg om til mennesker.

Jeg synes det er fint at forfatteren har laget en ordliste bakerst i boka fordi han har funnet på flere språk. Når noen snakker et av disse språkene, er det veldig greit å kunne titte bakerst i boka når det er noe en ikke forstår.

Boka kunne godt ha vært noen hundre sider kortere, men det at den var så lang gjorde den ikke kjedelig. Det er en felle mange forfattere går i. Når de prøver å si minst mulig med flest mulig ord, kan det bli litt kjipt å lese, men slik er det ikke med Arven.

Det som imponerer meg mest, er tanken på at forfatteren skrev den første boka, Eragon, da han var 15 år gammel. Omtrent på min alder! Det er helt sykt å tenke på!

Arven anbefales på det sterkeste, men man MÅ lese Eragon, Den eldste og Brisingr først. Hvis ikke skjønner man ingenting av handlingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken er relativt enkel å lese og bygger opp til spenning gjennom hele boken. Man bør ha lest de tidligere bøkene da det er en del referanser som ikke vil gi mening uten de.

Dersom du likte de tidligere bøkene så er denne boken et must å lese, har du ikke lest de andre så kan du stå over denne og. Jeg og er glad for at denne serien nå er slutt da serien virker litt uinspirert mot slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig glad for at denne serien er ferdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinStig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus