Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Dette er en type krim som minner meg om Sherlock Holmes. Han var også en av hovedpersonene i Skrinet, og denne boken er skrevet på samme måte. Lukkede rom mysterier var også noe Holmes likte å jobbe med. Den er ikke av de groteske og blodige krimfortelingene, noen dør her og og på en grusom måte, men det er mysteriet mer en mordet som er krimgåten. (Det er klart mysteriet og mordet er tett sammenvevd, og har en felles løsning). Jeg anbefaler denne fordi den er så lett å lese, så utrolig spennende og fordi den har så intelligent gåte å løse. En riktig nydelig bok er det.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig bra klassisk krim med litt spøkeri som krydder. Jeg fant denne boka i bokhandelen og syntes både bokomslag, tykkelse (jeg liker tykke bøker) og handlingen som ble beskrevet bak på boken så lovende ut. Jeg må innrømme at jeg ikke kjente til forfatteren fra før av, heller ikke at det var midterste bok i en trilogi. De to andre i serien skal definitivt skaffes og jeg gleder meg til å lese mer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne likte jeg godt. Klassisk krim. Ligner litt på Andre Bjerkes (Bernhard Borges) kriminalromaner. Forfatteren er meget flink til å gjengi tidsånden. Boken er både spennende og inneholder en del humor. Krimgåten er finurlig uttenkt og jeg klarte i hvert fall ikke å gjette meg til løsningen. Gleder meg til å lese mer av Fauskanger. En ny favoritt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sebastian Lagergren, Norges svar på Sherlock Holmes, det funker det. Litt rotet til tider, men god underholdning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En broket forsamling reiser til Ugge gård i Østfold helt på tampen av 1800-tallet. Med i følge er fortelleren og studenten Oskar, hans forlovede Ada, vennen ammanuensis Lagergren, det engelske mediumet Celia Frey, herskerinnen på Ugge med hovmester, forfatter og telolog Quisling og hans etterhvert så forhatte sønn, og skuespilleren Fredrik Lange.

På gården hersket svartebokpresten Ulstadius på 1700-tallet. Det ble sagt at han hadde inngått en pakt med selve djevelen... I kjelleren på gården ligger den beryktetde Skarlagenssalen hvor presten forsvant fra for hundre år siden. Skeptiker Lange skal bevise at det ikke skjedde noe overnaturlig den gangen. Frivillig skal Lange låse seg inne i Skarlagenssalen over natten for å bevise sin teori. Alt går i derimot ikke helt etter Langes plan...

Klassisk lukket-rom-krim med historisk bakteppe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor