Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Murakami er alltid god, men mange av novellene hans synes jeg er litt slappe i fisken. Dvs, novellene er lettleste, engasjerende og til dels fascinerende, man kjenner seg igjen i mye, men problemet er hvordan disse novellene ender. Det blir liksom bare mange løse tråder som ender opp i… ingenting! Kanskje det er meningen? Ikke vet jeg.

En annen litt irriterende ting… Mange av protagonistene i disse novellene har ofte et Casanova-like drag på damer. Akkurat det tror jeg ikke på. De fleste menn, unge som eldre, sliter dessverre med dette å ha drag på damer. Sånn er det bare.

Vel, hvor jordskjelvet i Kobe kommer inn i disse novellene er også en gåte. Det nevnes, er et slags bakteppe, men det er det hele. Jeg finner ingen sammenheng. Haruki kunne like gjerne brukt noe annet. F eks smeltende isbreer eller plastforsøplingen i havet. Ok, man farer lett igjennom disse historiene, men min terning blir bare fire for denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler deg å lese Murakami. Begynn gjerne på Kafka på stranden og fortsett med 1Q84. Men også novellene er fantastisk fine, og Blindepilen og den sovende kvinnen en nydelig bok. Etter skjelvet er også fin, men dypere, mørkere og mye kortere.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger</a

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min omtale av Etter Skjelvet. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jordskjelv i Japan...

Det var nesten litt merkelig å avslutte denne novellesamlinga med jordskjelvet i Kobe 1995 som "omdreiningspunkt", samtidig som vi kunne lese at eit nytt jordskjelv hadde rysta Japan i dag.

Trur kanskje ikkje eg yter boka full "rettferdighet"...sidan eg har lese litt i rykk og napp. Boka
inneheld seks kvardagslege noveller frå det moderne Japan. Dagligdagse hendingar og personar, dvs når ein ser bort frå frosken,ja...og litt til..
Synest at både språk og innhald er av varierande kvalitet, berre delvis når det opp til kvaliteten i romanane hans. Avslutninga på nokre av novellene verkar nesten litt uferdige? Kanskje er det ikkje ein optimal sjanger for Murakami?

Men - No håper eg berre at 1Q84 nr 3 ligg under juletreet til jul, for skrive - det kan han!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonHilde Merete Gjessing