Viser 1 til 8 av 8 omtaler

I utgangspunktet en god bok, men jeg opplevde den som altfor lang. Høydepunktet kom for tidlig i boka, og de siste 80-100 sidene ble tunge å komme gjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

WONDER av R.J. Palacio er en bok som griper så inderlig og sterkt! En gave til en pedagog som vil ha en viktig bok å lese for og med elevene sine. Vel har jeg blitt mer og mer lettrørt med årene, men denne boka satte meg til tider helt ut av spill, og jeg hulka høyt i sofaen da jeg satt og leste den. August er født med en sjelden sykdom som gjør at han ser veldig annerledes ut. Ulike synsvinkler forteller historien, men August sin er den nok den mest gripende og engasjerende. Viktig om mobbing, vennskap, toleranse- og mot. Til og for ungdommen, indeed. Og for oss alle

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka var veldig gøy og lesa. Ein fantastisk bok om å vera annerledes. Likte at det var ulike synsvinklar frå forskjellige personar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hovedpersonen i boka heter August. Han er annerledes. Annerledes på den måten at han ser ikke ut som andre. Han er misdanna, spesielt i ansiktet. Han vil ikke fortelle hvordan han ser ut, men som han selv sier «Uansett hva du tenker, er det sannsynligvis verre».

August er ca. 10 år og har ikke gått på vanlig skole, men er blitt undervist hjemme. Han har gjennomgått en masse operasjoner for å fikse på ansiktet, likevel reagerer folk oftest med avsky og panikk første gang de ser han.

Nå er tida inne for å begynne i vanlig skole mener foreldrene. Men August er forståelig nok livredd. De nye klassekameratene får nesten sjokk første gang de møter han, selv om læreren har prøvd å forberede elevene. Noen blir venner og noen blir nesten fiender. Og August, han er en helt unik i ordets rette forstand.

Jeg skal ikke røpe hvordan det går, men at det blir et knalltøft år for August er ingen overdrivelse. Jeg fikk så mange tanker etter å ha lest boka. Hvor mye betyr utseende for oss eller er utseende så avgjørende når alt kommer til alt?

Boka var både spennende, tankevekkende og også humoristisk. Den var på over 400 sider, likevel var den ganske lett å lese. Og faktisk, jeg følte meg litt klokere etterpå.

Anbefales på det sterkeste, både til høytlesing og stillelesing fra ca. 10 år og oppover.

LJA

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mirakel er en bok av R.J. Palacio. boka handler om August som er født med en sjelden sykdom så han ser andeledes ut. August skal endelig begyne på skolen. det skjer mange spendene ting i dene boka. og du kan se på andres bakruner i familien og venner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien blir gjennom ulike kapitler også fortalt fra andres synsvinkler og dette synes jeg er både vellykket og mindre vellykket. Jeg likte best August sine kapitler som er i flertall, men jeg synes søsteren Via sine gir et veldig viktig perspektiv og ekstra lag til boken. Kjæresten hennes Justin sine derimot synes jeg like godt kunne vært utelatt. Vi får også lese blant annet vennene Jack og Summer sine tanker. Det er lett for å dømme de andre barna for deres reaksjoner og oppførsel, men ved å også se noen av deres perspektiv gjør det enklere å forstå.

Boken er hjerteskjærende og rørende, men også morsom og varm. Det er virkelig deler av boken som er vonde, og som gjør meg både sint og trist. Jeg tok meg i å tenke, er barn virkelig så onde mot hverandre, mens jeg på den andre siden tenkte at tilværelsen ikke er så enkel som den blir fremstilt her. For som voksen leser savner jeg innimellom litt mer dybde og realisme i løpet av boken. Men så tenker jeg at dette er en bok fortalt for og av barn. Det er ingen av kapitlene som blir fortalt gjennom en voksens øyne og det er nok helt bevisst for å beholde det barnlige blikket uten for mye av nettopp den dybden eller kynismen som jeg savnet litt underveis. Det nærmeste vi kommer er søsteren Via sine kapitler hvor hun bekymrer seg for om foreldrene overbeskytter lillebroren og skammer seg over sine egne følelser.

Jeg synes likevel at denne boken kan og bør leses av folk i alle aldre. Voksne lesere, foreldre, og andre som har mye kontakt med barn får en påminner om hvor stygge barn faktisk kan være mot hverandre uten at de selv egentlig er klar over det eller ihvertfall ikke tenker gjennom konsekvensene av det de gjør, og at dette ofte gjenspeiler de voksnes holdninger eller mangel på klare holdninger. Det er tross alt voksne som har ansvaret for barns holdninger og oppførsel og da i første rekke foreldre for sine egne barn. Mirakel viser hvor lett det er å henge seg på det andre gjør selv om det virker helt grusomt og utenkelig når man ser historien utenfra og spesielt gjennom den som blir utsatt sine øyne. Boken sier også noe om styrken som ligger i å ha både støtte og kjærlighet rundt seg og viktigheten av å bry seg.

Som sagt er det en bok som både ungdom og voksne bør og kan lese også, men jeg synes det er viktig å få med at dette er en bok som passer godt for eldre barn da det tross alt både er dem det handler om og historien stort sett blir fortalt gjennom. Forfatteren sier på sin egen hjemmeside at tilbakemeldingene hun får fra leserne er at voksne lesere reagerer mye sterkere følelsesmessig på boken enn barn, sikkert fordi vi også ser hvor vanskelig livet kan bli for August senere. Barn derimot synes boken først og fremst er morsom og oppløftende. August har tross alt en familie som elsker ham og gjør alt for ham, i tillegg til venner som støtter ham, og det er tross alt mer enn mange "normale" barn kan stille opp med.

Omtalen er først publisert på bloggen Så rart

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte boka godt, jeg gjorde det. Særlig det at vi fikk se fortellingen fra flere ulike personers synsvinkel. Men det som virkelig hadde vært spennende, hadde vært å få komme inn i hodet til dem som utestenger og mobber. Se hva slags beveggrunner de måtte ha. Og det blir litt i overkant mye lykke mot slutten, synes jeg, nærmer seg klisjeen med stormskritt. Men klarer vel å stoppe akkurat på grensen... Men alt i alt er jeg positivt innstilt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine Bore