Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Leste gjennom boka på noen dager. Virkelig fascinerende at boken ble skrevet i 1992 som er før internet virkelig eksploderte her i landet. Flere bøker jeg har lest de senere årene må være inspirert av denne (eksempel William Hertling og Daniel Suarez)
Man kommer inn i historien og selv om miljøet er litt fjernt blir det godt beskrevet. Deler av teorien for å få historien til å henge sammen er litt drøy men virtual reality, hacking og virus er jo noe har bklitt vant til. Jeg liker karakterer. Til og med noen av de mindre sympatiske er fascinerende. Denne boken er vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg blei nok litt skuffa over denne boka, sidan eg hadde lest veldig positiv omtale av den. Syns beskrivelsene av samfunnet og "Metaverdenen" til tider blei for detaljerte og tekniske, så eg klarte ikkje å leve meg heilt inn handlinga. Syns også den historiske parallellen forfattaren bruker i forhold til virus blir dratt for langt, og samtalene karakterane har rundt dette temaet virker konstruerte for å forklare lesaren samanhengen. Når det er sagt har boka absolutt sine sterke sider óg! Det er i perioder godt driv i historien og både spennande og morsomme "actionscener". Eg likte godt hovudpersonene Hiro og Y.T., og det er mange spesielle karakterer og miljø i boka som blir godt skildra. Lurer på om kanskje dette er ei bok som mange gutter/menn liker bedre...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Snow Crash" er lett-lest og ikke så vanskelig å forstå. Noen ganger er det riktig så vrient å sette seg inn i fremtidsvisjonen forfatteren prøver å skildre for oss. Ikke så i dette tilfelle. Kanskje en smule pessimistisk, men temmelig lett å forestille seg.
Det som er mest forunderlig er at denne romanen ble skrevet i 1990/91. Den virtuelle verden virker kanskje litt primitiv, men ligner mye på "Second Live" og slik er det flere smarte referanser til dagens datadingser.

Data + RÅ kapitalisme + religion == Snow Crash.

Spesielt kombinasjonen mellom gammel religion og dagens data-innput var interessant. En litt for avansert form for QR-kode forpurrer folk og helten redder dagen, sammen med en liten venninne på et skateboard. Men før vi kommer så langt blir vi kjent med en hel rekke hendelser, steder, personer som tilsamme virker meget realistisk.
Stephenson pleier å undersøke sine saker meget presis. Noen av hans andre bøker blir (kanskje derfor) litt seig og langdryg. Ikke denne. Les!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje Sivertsen