Viser 1 til 8 av 8 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk. Vanskelig å toppe denne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fem år etter at bestefar Bår dør, kommer sønnesønnen Tor til Øra for å finne ut mer om mannen han var så glad i. Han losjerer hos bestemoren og får seg sommerjobb på Verket der bestefaren virket i flere år. Arbeidsforholdene er harde, og han får høre litt av hvert om den legendariske Bår. Bestemoren og gamle venner fyller inn historien, og Tor får endelig klarhet rundt dødsfallet.

En rå og samtidig hjertevarm historie som garantert får deg til å gråte en skvett!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk liten perle av en roman, som handler om kjærligheten til bestefaren. Handlingen foregår på to plan, med barndomsminnene ispedd bestemorens fortellinger og hvordan han følger i bestefarens fotspor med jobb på aluminiumsverket. Godt og rørende skrevet. En av 2012s beste bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

" Ei bok som rører deg langt inn i sjelen" står det på omslaget. Ja, den rørte meg - men ikke langt inn i sjelen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ei gripande historie som blir fortalt i denne boka, og det at den i stor grad er basert på hendingar i forfattaren si eiga familie gjer det vanskelig å ikkje bli rørt. Det er modig å vere såpass utleverande om eigen bakgrunn i bokform, og det har også truleg vært ein god porsjon eigenterapi i å skrive romanen.

Det er gjort eit par litterære grep som fungerer svært godt, spesielt innledningsvis. Kapitla vekslar mellom notid og fortid, og der hovudpersonen "Tor" er forteljar i notid medan folk som har kjent bestefaren "Bår" er forteljarar i fortid. For å understreke skilnaden forel "Tor" på bokmål medan dei andre fortel på nynorsk. Artig.

Når det er sagt, så er forteljarstilen noko ukonsistent. Innimellom er det flotte, detaljrike skildringar som dreg lesaren rett inn i atmosfæra for handlinga medan det andre stadar blir litt for flatt og enkelt, eg greip meg sjølv i å tenke "skulestil" i enkelte passasjar. Enkelte ordval i forteljarsekvensane frå fortida bryt også av og til med stemninga.Teksta kunne ha stått seg på ei runde med gjennomarbeiding på desse punkta, det ville ha plussa på eit auge på terningkastet for min del. Men med tanke på bakgrunnen for at boka blei gitt ut er det neppe tanken på terningkast som har vært viktig for fortattaren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ikke ofte at jeg sitter og hulker over bøker, men her trilla tårene så det virkelig svei. For det Tiger skriver så sterkt om er for meg forholdet til besteforeldrene. Ja, det brakte frem mange, mange gode minner og et enormt sterkt savn etter mine egne. Det er en absolutt nydelig historie om savn, kjærlighet og tilhørighet. (Les mer av min omtale: http://www.serendipitycat.no/?p=9614)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy Englund