Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Les denne boken - om du ønsker et noe revidert perspektiv på viktoriatidens London; her finnes godbiter både for den dypt og den noenlunde historieinteresserte. Forfatteren pakker historien inn i et livlig språk som tilfører både humor og fart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt treg i starten, men den tok seg opp etter hvert. Kanskje var det fordi dette ikke er en Discworld-bok, og jeg trengte litt tid til å komme meg inn i settingen. Dodger handler om Dodger, en gategutt i London. Han er en tosher, en som lever av å lete etter mynter som har falt i kloakken. Så en dag da han klatrer opp av en kum, kommer han over en pike som blir banket opp av to menn. Han redder henne og havner i sitt livs eventyr. Han bli etter hvert kjent med flere historiske skikkelser fra den tiden, blant annet selveste Charles Dickens, og lærer hvordan de rike lever, noe som er i skarp kontrast til de fattige han har vokst opp sammen. Boken er skrevet for ungdom, så språket er lettlest og enkelt å forstå. Det er litt gateslang, men man plukker fort opp hva alt betyr. Jeg savnet riktignok litt av humoren som Pratchett er så kjent for, den var der, men mye mer dempet enn i andre bøker. Alt i alt en underholdende bok, som også lærer bort hvordan det var i London da Dickens levde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæs