Viser 1 til 10 av 17 omtaler

En velskrevet fortelling som berører dypt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En interessant og god bok. Åsne Seierstad er god til å skrive og hun skildrer hendelser fra virkeligheten på en god måte. Seriøs tematikk og det hun skriver fremstår som realistisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den sterkeste beskrivelsen jeg har lest/sett/hørt om grusomhetene til A.B.B. Jeg gir boken terningkast 6 som følge av fortellerstemmen, måten boken er bygd opp på og dens viktighet. Det føles helt feil å sette dette opp som en favorittbok, samtidig føles det helt riktig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da terroren rammet Norge 22. juli 2011, trodde mange at det var utlendinger som stod bak. Så viste det seg at terroristen var etnisk norsk; en av oss.
Seierstad viser hans vei fra barndommen og til ugjerningen. Han var visstnok alltid annerledes og «rar». Enten intens eller fraværende.
Samtidig fortelles historier om AUF-ungdommer og deres familier. Noen av dem kom aldri levende hjem fra Utøya.

Seierstad skriver godt og medrivende. Man blir engasjert, berørt, og opplyst.

Jeg har hatt en intens motvilje mot å lese bøker/se filmer om 22. juli. Hvorfor skulle jeg det; jeg så jo/leste «alt» for 10 år siden.
Så kom #sakprosaseptember og et tema var nettopp 22. juli. Skepsisen var stor da jeg startet på boken, men jeg ble raskt hektet, og angrer ikke på bokvalget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant, grusom og aktuell framstilling før/etter 22.07.11

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Folk taklar dramatiske hendingar på ulik måte. Utøya-massakren er eit nasjonalt traume som ingen kan vere uberørt av, og som folk har bearbeidd på ulikt vis, frå rosetog og minnemarkeringar til det å søke mest mulig kunnskap om hendingane. For min del tok det meg 6 år før eg klarte å lese noko om massakren, først og fremst fordi det byr meg imot å gi gjerningsmannen det han var ute etter: merksemd.

Når eg først skulle bryte denne barrieren, er eg glad for at det var med Seierstad sin bok. Det er på den eine sida ein grundig gjennomgang av gjerningsmannen sin bakgrunn og oppvekst, og også ei detaljert skildring av ugjerningane hans, men ein får også grundige protrett av eit knippe personar som var med på sommalreiren på Utøya. Enkelte overevde, andre ikkje. Og det er med desse protretta av ungdomane at Seierstad gjer det klart for meg kvifor eg skulle lese denne boka. Desse ungdomane fortener merksemd. Så om det finnest andre som har det på same måten som eg har hatt det, nekta å bruke tid på gjerningsmannen frå 22. juli, så vil eg oppmode til å lese denne boka likevel. Om ikkje anna så for å gjere minna om nokre av offera levande hjå enno fleire.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For noen år siden leste jeg Borchgrevinks rotete bok om Breivik. En av oss er langt bedre, kronologisk og ordentlig fortalt. Om aldri så uforståelig, fremtrer Breivik tydelig. Bærer han mye sinne og føler seg sviktet, har han god grunn, uten at det unnskylder konklusjonene han har kommet frem til. Trist å tenke på hvor langt han ville ha nådd med en slik stålvilje, om han hadde satt seg konstruktive mål i stedet… Seierstad skal også ha ros for å være politisk ukorrekt og skrive åpent om AUFs oppførsel mot de døde ungdommenes pårørende. Noe så ufølsomt og hensynsløst, de bør ligge lavt i den pågående valgkampen… Har noen stått for «et kaldere samfunn», er det jammen AUF.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra, alle bør lese. Skummet meg gjennom slutten med rettsak Osv. Mest intr å lese om hvordan den mannen kunne ta så fæle valg, og hvor dårlig alt fungerte i Norge da han slo til...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av de beste 22.07-bøkene jeg har lest - veldig gjennomarbeidet, mange gode perspektiver og imponerende kildearbeid. Likevel gjentas en del ting for de som har lest Aage Storm Borchgrevinks En norsk tragedie - men det er er det eneste som trekker ned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk Åsne Seierstad, fordi du skriver så godt om det grusomme, det vonde og det vanskelige.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas Bokleser