Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Meget spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En meget underholdende bok av religionshistoriker Øystein Morten. Boka er lagt opp som to parallelle historier. På den ene siden følger vi Morten i nåtid hvor han prøver å finne ut om Olavsbeinet som man har i St. Olavskirken i Oslo faktisk stammer fra Olav Haraldsson eller ikke, på den andre siden får vi også historien om Olav den Hellige. Begge deler er interessanse, den første fordi vi får innblikk i forskning og detektivarbeid, den andre fordi historien om Olav Haraldsson er veldig interessant. For meg som historiker med middelalderen som fagfelt er helt klart delen om Olav Haraldssons liv og virke mest interessant. Morten klarer å gi liv til den etter hvert kjente historien. Han skriver veldig, veldig godt. Han benytter seg av spenningsjangerens metodikk med korte kapitler som gjør at vi hele tiden vil lese videre. Dette er etter min mening den beste fremstillingen av Olav Haraldsson som er skrevet.

Anbefales for alle som er interesserte i norsk historie, vikingtid og middelalder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lettlest. Fint grep med hopp mellom nåtid og fortid. Har tatt noen klare valg for å levendegjøre det historiske materialet, og jeg synes ikke det bikker over. Morten tillegger ikke for mange følelser til de historiske karakterene. Samtidig vet man ikke så mye mer på slutten av boka enn på begynnelsen, og når jeg hadde lest Den svarte vikingen først ble denne litt for lett. Men som en liten smakebit på et innholdsrikt tema fungerer den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R