Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Dette er en koloss av en biografi, nemlig Hans Olav Lahlums «Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene». Den er omfangsrik- og noen steder litt vel detaljert, men den gir et utrolig godt bilde av etterkrigstida i Norge. Tittelen antyder noe om Reiulfs mangslungne liv. Han nådde toppene. Og bunnene. Lahlums detaljerte gjennomgang av livshistorien hans, gir frampek og forklaringer på hvorfor ting ble som de ble. Biografien er ingen skjønnmaling av Steen, men ved å vise også skyggesidene av livet hans, står vi igjen med å ha blitt kjent med en stor politiker, en ideolog og verdensmann. Anbefales alle som er interessert i politikk og historie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne bok var tung å lese, eller er det meg som er uinterresert. Beklager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lahlum skriver alltid bøker som er lette å lese. Han er også historiker som går grundig til verks. Det mest interessante i denne boken er å lese om Steens oppvekst og hans møte med lederne i Ap da han kom inn i Sentralstyret som representant for AUF.
Det er også interessant å få kjennskap til de ulike maktkampene som fant sted i Ap mens Steen var en del av ledelsen.
Boka blir imidlertid for lang. Det er for mye Lahlum vil ha med. Mot slutten er det et oppsummeringskapittel om mennesket Steen hvor det blir mye gjentakelser fra bokens tidligere kapitler. Vurderingen av politikeren Steen er interessant, men kun vært gjort mye kortere.
Lahlum skal ha honnør for å behandle Steens personlige utfordringer på en ærlig, men anstendig måte!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila