Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Tror dette er den tyngste boken jeg har lest. Flere grunner til den blir så tung, en av grunnene er informasjonsmengden. Boken er på ca 850 sider og alle kunne ha vært minst ti sider hver, slik at det krever mye konsentrasjon å lese den. Persongalleriet er overveldende og i tillegg omhandler boken ting som jeg har null kjennskap til: våpentyper, militærstrategi. Alt dette er ting som gjør at jeg som leser stever med å tilegne meg stoffet.

Men boken er fantastisk skrevet. Antony Beevor er en utrolig dyktig forfatter og evner å både skrive om 2 verdenskrig i fugleperspektiv, men også dra inn enkeltskjebner. Og det er disse bildene som står igjen etter at boken er ferdiglest i all sin grusomhet: Han som var profesjonell baseballspiller og var i kamper i Stillehavet og som fanget fem granater i luften og returnerte de. Den sjette blåste av han hånden.

Det andre som fenger - på en grusom måte riktignok - er politikken og galskapen rundt det. At Stalin sendt ut russere med spader(!) mot tanks. Vanvittig. At Mussolini ble så sint på Hitler at han invaderte Hellas. Clark som var fast bestemt på å erobre Roma, så bestemt at han ga beskjed om at han ville skyte mot sine alierte hvis han fikk en mistanke om at de planla å ta Roma (og alle forsikringer om at de ikke ville gjøre det gjorde han mer overbevist). At både Hitler og Churchil så for seg å sloss om Norge - noe som absolutt ikke sjedde. Norge sitt bidrag i krigen på slutten var i hovedsak å binde opp styrker på 400.000 mann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk beskrivelse/dokumentasjon av den andre verdenskrig. Detaljert og fullstendig. Så overdådig detaljert, at den nok best leses i korte kapitler om gangen? Det enorme faktamaterialet, gjør den kanskje ikke til den mest lettleste... - men dette er solid og rystende historiefortelling! Grenser mot sekseren!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnie