Viser 1 til 8 av 8 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes "fantasy" biten ikke er godt nok ljugi. "Tror" ikke på det, så ramler litt ut av innlevelsen i boka. Ellers mye artig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg leser denne tar jeg meg selv i å savne både van Veeteren og Barborotti. Jeg skal fullføre bare på f.., men denne forekommer meg å være seig som bikkjeskinn...

Alt jeg hittil har lest av samme forfatter overgår denne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk, Håkan Nesser. Virkelig en utfordring til ens virkelighetsoppfatning. Mesterlig og frekt plott. Anders Ribu som oppleser, legger bare en ekstra dimensjon til opplevelsen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fikk den til jul, og leste den ut i dag 30. Des. Spennende og annerledes, men ikke nettopp min favoritt sjanger. Ikke krim, ikke fiction, men hva er det egentlig - eventyr...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er ei bok som må fordøyast og tenkjast gjennom. Helst bør ho vel lesast eit par gonger. På den måten kan ein få med seg detaljar som virkar uvesentlege ved fyrste gongs lesing, men som - når boka er utlesen - visar seg å vera viktige for handlinga og opplevinga.

For ei stor leseoppleving er det. Håkan Nesser er ein fantastisk forteljar. Dessutan er han modig som torer å skriva noko så spesielt som denne romanen. Boka er ein metaroman, dvs. ei bok om ei bok. Men ho er også ei bok om ei bok som kommenterer korleis boka vert til - på ein måte. Og då tek det til å bli innfløkt, - det gjeld å halda konsentrasjonen oppe. Midt inne i boka byrjar ein dessutan å lure på kva som er verkeleg og kva som er "verkeleg". Men trass i dei heller avanserte handlingane og den spesielle og kompliserte strukturen, er boka lesverdig, spennande og underhaldande.

Å referere handlinga i ein slik roman er vanskeleg, fordi det er så mange som fortel og så mange lag i boka. Forfattaren sitt mantra i boka er "Fortellingen styrer fortelleren", men kven er egentleg forfattaren?

Det meste av handlinga skjer i London. Den steinrike, aldrande og dødssjuke Leonard Vermin reiser til denne byen for å feira 70-årsdagen sin. Hit kjem også sambuar Maud og dei vaksne borna hennar, den nevrotiske Irina og den umodne Gregorius. Dessutan har Leonard invitert ein heilt ukjend person frå New York; rekneskapsføraren Milos, med røter frå Tsjekkoslovakia.

Den unge Leonard møter lesaren via "Den gule notatboken", - her får me ei fin og gripande historie om Leonard sitt forhold til den mystiske Carla. Her er me òg i London, på slutten av 60- og byrjinga av 70-talet, under "den kalde krigen". Leonard vert gjennom Carla involvert i eit spion-nettverk, men han anar ikkje kva "side" han jobbar for. Opplevingane her pregar han, forstår me etter kvart, resten av livet.

Det er altså fleire forteljarstemmer i romanen. Eit godt stykke inne i boka dukkar det opp ein ny forteljar/forfattar, ein Lars Gustav Selén fra byen K- i Sverige, som i ungdommen tapte hjartet sitt til ei jente som (også) heitte Carla. Nesser briljerer i denne delen av boka, ei fantastisk oppvekstskildring frå 40- og 50-talets Sverige.

Eg hadde store forventningar til boka, og må sei at dei vart innfridde. Ingen skriv så ironisk-elegant som Håkan Nesser. Eg kjem heilt sikkert til å høyre boka igjen ved eit seinare høve. Då skal eg skaffe meg ei papirbok i tillegg, slik at eg bla litt att og fram medan eg les. Å lytta til boka var, sidan ho var så spesielt oppbygd, litt krevjande. Men Anders Ribu er ein svært flink opplesar.

Himmel over London byr på ei fantastisk kjærleikshistorie, ei spennande spionhistorie, glimrande personskildringar og er elles ei beretning om livet og døden. Rett og slett.


Terningkast? Førebels ein femmar. Ofte må eg justere karakterfastsetjinga etter at det har gått ei tid. Somme bøker er så gode at eg vert gåande og tenkja på dei, - og terningkastet må endrast etter ei nøyare vurdering. Og dette er som sagt ei bok som må fordøyast litt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

ja hva skal jeg si, jeg likte boka godt, . Litt kjerlighetsroman, litt krim, litt spionhistorie og litt eventyr, og en dose humor, men ikke helt sikker på om jeg liker denne nye sjangeren likevel :-) må fordøyes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Gladleseranita grindeLillian WhitingMads RageTor GeirPirelliEngelinGVErlend Haugen  VikhagenMcHempettTove Obrestad WøienHilde VrangsagenMartinenLinda RastenKarina HillestadBoktimmyAstrid Terese Bjorland Skjeggeruderlend kongsvollMy Criminal MindFarfalleHeidiEli HagelundJohn LarsenGro-Anette SlettebøAnne Berit GrønbechRune U. FurbergReadninggirl20NorahFrode TangenBerit RMaikenHallgrim BarlaupAnjaSissel Karlsen FjeldetEivind  VaksvikSusan StensrudTorill Elisabeth RevheimGrete AmundsenEmilieskIngvild S