Viser 1 til 2 av 2 omtaler

En fengende og fin bok. Ikke dyp litteratur, men en underholdende og god historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I denne boken blir vi kjent med Kimberly fra hun som 11 åring kommer til New York sammen med moren. Det er tanten som har hjulpet dem fra Hong Kong, og den samme tanten har lovet dem et nytt og komfortabelt liv i USA. Etter bare noen dager i tantens leilighet skaffer tanten dem en elendig leilighet i en rivningstruet bygård i slummen, og en underbetalt jobb i tanten og onkelens klesfabrikk i Chinatown. Det tanten kaller en midlertidig løsning blir hverdagen for Kimberly og moren i mange år. De skylder også tanten penger etter at hun har hjulpet dem med både billettene og immigrasjonspapirene, noe tanten sørger for å trekke fra i store avdrag på den allerede lave lønnen hver måned.

Heldigvis er Kimberly skoleflink, og hun er ikke eldre enn 11 år før hun bestemmer seg for å skaffe seg en god utdannelse og på den måten redde seg og moren ut av livet i fattigdom.

Språket er i begynnelsen Kimberly's største utfordring på skolen, noe både lærere og medelever lar henne få merke daglig.

Likevel klarer Kimberly å hevde seg blant de andre elevene, og hun får snart en god skolevenninne i Anette. Hun holder både fabrikkjobben og hvor hun bor skjult for Anette, for Kimberly finner fort ut at hun ikke vil skille seg ut mer enn hun allerede gjør, samtidig som hun frykter at Anette som kommer fra en velstående familie aldri vil forstå hva fattigdom faktisk er.

Mens jeg leste boka tok jeg meg selv i tenke hvor behagelig jeg lever, jeg har vel egentlig aldri opplevd virkelig sult, og heller aldri frosset så ille inne at jeg har våknet nummen i ansiktet. Av uvelkomne insekter og kryp har jeg aldri opplevd å hatt noe verre enn små sukkermaur i huset...

Boka har et lettlest og godt språk, og jeg likte den godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa