Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Satire der latteren dekker over en familietyrann

Never Mind er på én gang utrolig morsom men også avskyelig. Man kan jo lure på hvordan St Aubyn klarer dette. Antakelig fordi overgrepene som David Melrose står for avsløres forsiktig og antydningsvis. Hele boka er ellers et satirisk angrep på en bestemt type britiske overklassemennesker. De forestiller seg å være kultiverte og opplyste, men alle er mer eller mindre skakkjørte for ikke å si lattervekkende snobbete. Bare den franske kokka Yvette og amerikaneren Anne skiller seg ut som normale mennesker. Offeret er den nominelle hovedpersonen, Davids sønn, femåringen Patrick Melrose. Det skal bli spennende å følge ham videre i de neste bindene i denne romanserien.

Den ironiske skrivestilen minner ellers om Evelyn Waugh. For bokelskere er det mange referanser til annen litteratur, særlig engelsk, men også til uunngåelige Marcel Proust som autoritet i en diskusjon om det går an å servere bearnaise til lammekjøtt. Det gjør det visst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For meg var denne boken en vinner! Jeg satt med blikket låst i boka helt til jeg var igjennom og ville vite mer om hver eneste karakter!
Hele boka strekker seg kun over én dag, og sett bort ifra noen hendelser så er det en ganske alminnelig dag. Edward St Aubyn skildrer hver karakter så uhyre godt og ærlig og jeg satt igjen med både hat og sympati for omtrent alle personene vi møter.
En kort men veldig god bok som jeg sterkt anbefaler!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølThomas Heie H.Beathe SolbergTurid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. Hope