Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Dette er den første boka i det som skal bli en trologi. Den andre boka The heroes' welcome kom ut i 2014. Nettopp det at den er del av en triologi er noe av bokas styrke ved at man vet man kan følge personene videre at se hvordan det de opplever under første verdenskrig i denne boka kommer til å påvirke resten av deres liv.

Boka er ikke den mest nyskapende, ulykkelige kjærlighetshistorier der mannen blir kalt ut i krigen er det skrevet tusenvis av. Når jeg allikevel vil anbefale denne boken er det fordi det er veldig godt skrevet og fordi den har en del nye aspekter ved første verdenskrig som jeg ikke kjente så godt til. For eksempel var det nytt for meg at all den plastiske kirurgien vi i dag tar for gitt er basert på nyskapende metoder som ble utviklet under første verdenskrig for å behandle det store antallet ansiktsskader som var et resultat av skyttergravskrigen. En annen roman som også forteller om dette er Toby's Room av Pat Barker. Interessante artikler om dette temaet kan man finne her og her.

Jeg skjønner ikke hvorfor det norske forlaget har valgt å reklamere med at dette er en slags kosebok for de som liker serier som Downton Abbey. Jeg synes det er gripende å lese om unge menn som har fått hele ansiktet ødelagt og prøver å finne tilbake til livet og leve med hvordan de nå ser ut, hvordan andre reagerer på deres utseende og det de har opplevd.

Jeg synes det var en sterk bok og interessant at den ser krigen fra ulike ståsteder - soldater både en offiser og en vanlig soldat, sykepleiere og kvinner som venter og håper at ektemannen skal komme helskinnet tilbake. Når det ikke blir helt toppkarakter fra meg er det fordi kjærlighetshistorien er noe klisjefylt og fordi en av karakterene ble ganske irriterende i lengden, men den er allikevel vel verdt å lese.

Jeg anbefaler å lese boka på engelsk for etter å ha bladd i den norske utgaven av boka synes jeg språket i den er mye mer klisjeaktig og full av floskler enn originalen.

Boka var nominert til en rekke priser: Costa Novel Award , the Galaxy Book of the Year Award, the Independent Booksellers Book Award, the Wellcome Book Prize, Impac Literary Award og vant the Galaxy National Book Award
.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente Nogva