Viser 1 til 10 av 22 omtaler

Som nevnt av andre, dette er IKKE en krim bok.
Snarere en spøkelses historie for den litt yngre generasjonen.
For meg ble dette bare tull og tøys. Den ene "skummel klisjeen" etter den andre.
Flate batterier i lommelyktene. Mobilene er døde, akkurat når du trenger en, som mest. Ekspedisjonene ut av "huset" starter alle akkurat så sent på dagen at det "skumle" mørket blir en viktig skrekkfaktor.
For de som tror på spøkelser er sikkert boka OK.
Jeg fikk den i hånda ved en feiltagelse, og trodde det var en krim.
Skal derfor avstå fra å dele ut eneren i terningkastet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lest noe av Yrsa Sigurdardóttir før,men hadde store forventninger. De ble ikke innfridd, dessverre. Dårlig språk, fortellertråder som ikke henger sammen, oppkonstruert og søkt. Det spørs om jeg gidder å lese mer av henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mørke skumle Island. Anbefales de som skal reise dit!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tidligere i Sommer leste jeg "Aske" av samme forfatter, det var en god krim og gleden var stor over å ha oppdaget nok en dyktig nordisk krimforfatter. Jeg hadde forventet at denne boken skulle være noe av det samme, en like god krim med et annet plott og kanskje en liten vri men der tok jeg feil!
Jeg er utrolig glad for at jeg ikke opplevde denne historien som film for da hadde jeg gått glipp av mesteparten fordi jeg hadde sett store deler av filmen gjemt bak en pute. Jeg ønsket flere ganger mens jeg leste denne at det var mulig å gjemme seg bak en pute når man leser også men jeg var nødt til å lese alt helt uten skjerming. Denne boken er like mye grøss som krim og grøss har jeg egentlig ikke trua på i bokform da det fort blir usannsynlig og tilgjort skremmende men denne boka motbeviste alle mine fordommer. Det var spennende fra start til slutt, det var grøssende skummelt og boka var nesten umulig å legge fra seg. Her snakker vi en real "page turner", hår som reiser seg samtidig som man lurer på om man faktisk tør å lese videre. Kort sagt knallbra, flott opplevelse og jeg må bare få tak i fler bøker av samme forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne ble nok litt i det skumleste laget for meg, leste store deler av boken på høylys dag. Ut over dette må jeg si at jeg er ganske skuffet over boken, syns det ble litt vel mye av det overnaturlige. Ble nærmest sittende med en følelse av at uansett hva som kom til å skje, ville jeg ikke bli overrasket. Boken tok seg likevel opp mot slutten med en relativt godt gjennomtenkt løsning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg slutter meg til de som er skuffet over denne boka - de to viktigste grunnene er

  • dette er ikke krim, og jeg fikk boka gjennom krimbokklubben; veldig
    feil innhold og handling etter de forventningene jeg da hadde
  • språket er dårlig; jeg må anta at det skyldes dårlig språkføring hos
    oversetter (noe jeg dessverre ofte synes jeg opplever der bøker oversettes fra nordiske språk til norsk)

Jeg har tidligere lest Dødsskipet og hadde blandete følelser for den også. Men den var i alle fall mye nærmere å være en krimbok enn den håpløst sammensurrete Jeg vet hvem du er-historien. Boka burde markedsføres som den overnaturlige spøkelseshistorien den er. Fra å gi forfatteren en sjanse har jeg altså gått til å unngå denne forfatteren fremover. Irriterende, egentlig - det er så mange gode bøker å lese at jeg føler meg snytt og for å ha kastet bort tiden på denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Irriterende oppbygging av den ene parallellhandlingen. Hvert kapittel var likt og lite gikk fremover. I tillegg var det usannsynlig persontegning, særlig for paret i fortellingen- Likevel ga romanen meg utrolig spenning. Gledet meg til å komme hjem fra arbeid for å lese de siste 40 sidene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spøkelser og mord og litt til.
Beskrivelsen av det forlatte fiskevær nord på Island virker veldig realistisk. Det er slik jeg husker slike forlatte steder litt lenger nord i landet. Heldigvis dukket det aldri opp små barn med onde hensikter der.
Det gjør det her.

Døde barn er garanterer alltid en gripende historie.
Det gjør det her også.

Dette kunne sikkert blitt en bra film, men da håper jeg at de skriver om slutten...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorMads Leonard HolvikSigrid Nygaard