Viser 1 til 10 av 11 omtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nytt bekjentskap for meg - godt og spennende skrevet for barn og ungdom. Cecilia, Leo, Une og hunden Egon opplever mye spennende på og rundt pensjonatet der Cecilia og Leo bor. Jeg har en mistanke om at forfatteren har lest Fem-serien av Enid Blyton da han var barn, men han berger godt i forhold til å kopiere. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en veldig spennende bok, jeg liker spenningen fra start til slutt! anbefaler denne boka svært!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cecilia Gaathe bor på Perlen pensjonat i idylliske Skutebukta. Samen med vennene Leo, Une og hunden Egon oppdager hun at det bor noen mystiske typer på det ærverdige pensjonatet som faren hennes eier og driver. Har disse typene noen sammenheng med den døde mannen som blir funnet på stranden? Vår venner tar utfordringen på egen hånd, og nøster opp en innviklet forbrytelse som involver både gåtefulle personer, skipsforlis, mange penger og ikke minst en skummel salamander.

I boka møter vi Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.
Handlingen foregår i skutebukta hvor faren til Cecilia eier og driver Perlen pensjonat.
Det hele starter med at Cecilia finner en død mann på stranden utenfor pensjonatet og det leder til en gåtefull historie.

Jeg synes boka er bra, spennende og morsom. Jeg hvordan at de fire hovedpersonene løser saken og hele boka egentlig.
Jeg synes ikke det er noe negativt med boka. Det er en bra bok!

Denne boka passer godt for barn, ungdom og voksne i alle aldre.
Jeg vil anbefale denne boka til alle som liker å lese krim fortellinger som utvikler seg på en bra, morsom og gåtefull måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende krim for unge gutter og jenter.
Må lese Maltesergåten også som er en fortsettelse.
Dette er spennende bøker som passer godt for mine barnebarn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mysterieboken "Salamandergåten"handler om de tre vennene:Cecilia,Une,Leo og hunden Egon. De tre vennene merker merkelige ting på pensjonatet som blant an smugling av narkotika,mystiske personer og en død mann. Politiet er innblannet og Cecilia og vennene hennes begynner og bli enda mer engasjert så de bryter seg blant annet inni rom og hus. Der finner de blant en konvolutt med massevis av penger og bak en klokke finner de morens gamle dagbok hvor de finner noen spor som gjør at de tror at morens død ikke er en tilfeldighet. Boken heter salamandergåten fordi noen av de mystiske personene har tatovert en salamander på seg.Boken er også den første boken i serien clue som betyr ledetråd.Boken er en veldig lettlest bok men samtidig veldig spennende fordi det er så mye bra beskrivelser. Jeg synes boken ble litt for lett lest og barnslig fordi den var veldig kort og den var skrevet på en litt barnslig måte. Boken passer for barn til 9-13år og jeg ville ha gitt den terningkast 4. Av Mons Langaard

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er nr.1 i en ny spennende serie som heter Clue.
Clue betyr spor til å løse mysterier. Det er Cecilia, Leo, Une og hunden Egon som er detektivene.
En mann med en tatovert salamander på armen blir funnet død på stranda. Det har vært uvær ute på havet, antagelig har mannen falt over bord. Og ganske riktig, et vrak blir funnet ute på skjæret. Men hvem er han og hvor kommer han fra? På pensjonatet bor flere mistenkelige personer. Cecilia og Leo får tilgang til nøkler til rommene og de låser seg inn. På et rom finner de masse penger og en tegning av en salamander.
Boka er spennende fra første side og når siste side er lest, tipper jeg at du bestemmer deg for å lese neste bok når den kommer

LJA

Godt sagt! (3) Varsle Svar

salamandergåten
sammen med Une Leo og hunden Egon. Cecilie

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbok som jeg kjøpte for å høre med ungene. Tror bare jeg skal konstantere at jeg ikke liker krim i barneversjonen heller. Ingen av ungene som ble overbegeistret heller. For meg er det selve sjangeren og konseptet rundt som er problemet, jeg opplever alle bøkene som ytterst lite realistiske - sikkert merkelig utsagn fra noen som sluker bøker om orker og troll, men sånn er det nå ... Jeg ser Wired nå på DVD og den gir nok et mer realistisk arbeid av hvordan man etterforsker saker - betegnende nok er det ikke etterforskningen i seg selv som "driver" serien, da hadde man kjedet seg i hjel tror jeg ... Og i denne boken hvor det er etterforskningen som driver handlingen fremover synes jeg det blir alt for mange lettvindte løsninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serie om tre venner som løser mysterier. Veldig lettlest, så passer egentlig for de som er ferdig med LasseMaja og hvor Kunstdetektivene blir for lang. Men mysteriene er ganske så heftige, smugling, narkotika, mc-gjenger, våpen o.l. Så altså perfekte for de som ikke leser godt ennå, men trenger litt mer action enn f.eks. LasseMaja..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Monika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly Duck