Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Denne kjedet meg,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka handler om Daniel. Det er en historie om hans liv som fortelles parallelt med at framtidige utgaver av ham betrakter de menneskelige behov og lidenskaper som første utgave av Daniel hadde. På en måte en interresant bok, men den ble ganske langtekkelig. I kjent stil har Michel et dystert syn både på mennesker og på framtiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flere tilfeldigheter førte til at jeg bare måtte lese noe av Michel Houellebecq, og like tilfeldig var det at valget falt på denne boken. Michel skal visstnok være "litteraturens rockestjerne", en provokatør og en menneskeforakter. Dette virket kult og jeg begynte boken med et helt åpent sinn.

For det første ble jeg ikke fanget av hverken historien, persongalleriet eller den kvasi-filosofiske tilnærmingen til kjærligheten og livet. Det hele føltes ganske raskt som et endeløst foredrag fra en avdanka og gammel incel som har en idé om at ord som "sperm" og "ejakulasjon" oppfattes som voldsomt provoserende av samfunnet. Han bommer. Det er ikke provoserende i det hele tatt, og det hele blir ganske langtekkelig og teit.

Mulig at jeg ikke forstår spøken, men det er ikke det som er tilfelle. Jeg forstår spøkene til for eksempel Jimmy Carr, det er bare det at jeg ikke synes de er noe morsomme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka, helt knall, spør du meg. Avisenes litteraturanmeldere var ikke så begeistret, men noen av disse er jo rene tåper. Muligheten… får likevel jevnt over hederlig omtale.

Min dom er at Houellebecq nok en gang treffer innertier! Muligheten… osv, er av stødig forutsigbar Houellebecq kvalitet! En herlig humoristisk-dystopisk og, selvfølgelig, MISANTROPISK! -samfunnskritisk godbit av en roman. Løp, kjøp og les, sier jeg 👍👌

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stor på alle måter, både i ambisjon og lengde. Science fiction, modernitet, religionskritikk, kjønnskamp, humor, sekt-liv og mye annet. Treffer kanskje ikke i alt den forsøker på, men setter absolutt tankene i sving, og jeg elsker forfattere som ikke er redd for å sikte høyt. Den mest tilgjengelige Houellebecq-boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S