Viser 1 til 10 av 21 omtaler

koselig og til ettertanke

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En verken-eller bok, OK underholdning til strikkinga men ikke noe mer enn det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Caroline, Eva, Kiki, Judith og Estelle er fem gode venninner som møtte hverandre på et franskkurs mange år tidligere. De har siden holdt kontakten ved å møtes hver tirsdag, derav navnet tirsdagsdamene. De er så forskjellige som det går an, Caroline er advokat og svært smart, Eva er husmor og familieorientert, Kiki er den yngste som er en håpløs romantiker, Judith er den rolige typen mens Estelle fremstår som veldig glamorøs og motebevisst. Hvert år legger damene ut på en reise sammen, og boken starter med at de skal avgjøre årets reisemål. Judiths mann har nettopp dødd, og hun ønsker dermed å hedre han ved å fullføre hans påbegynte pilegrimsreise. De andre damene går med på dette, om enn noe motvillig. Turen skal bringe frem krangler og skjulte hemmeligheter, og mye dukker opp til overflaten. Det er også noe muffens med boken Judiths mann har skrevet om sin pilegrimsreise.

Les mer her (En prosjektblogg der målet er å lese en bok fra hvert land)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner ikke hvorfor denne er så opphauset. Pjatt, rett og slett. Lite troverdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken er ganske underholdende. Hvis du leser på bokomslaget, så er det akkurat det du får, verken mer eller mindre. Både den, Thomas Espedals "Gå" og Rachel Joyce's The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry får deg virkelig til å ville GÅ.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vurderte kanskje tjue ganger å avslutte denne boken, men jeg fikk den så inderlig anbefalt av en god venninne, at jeg følte jeg burde lese den ferdig.
Senere fikk jeg vite at den samme venninnen var midt i en ammetåke da hun leste den, og det er kanskje forklaringen?
Den har fått strålende kritikk som står på for - og baksiden av boken, men dette er altså IKKE av seriøse litteraturanmeldere, men av bl.a. ansatte i diverse bokhandlere.
Jeg lot meg lure til gangs av overskriftene.

ÅRETS BESTE BOK!
navn på ansatt, Boklageret.

FLOTT BOK, EN FANTASTISK FORTELLING!
navn på to ansatte Notabene

Og så videre, og så videre.
Den eneste avisen som abefaler boken, er Sandefjords Blad, resten er bare butikkansatte fra rundt omkring i landet som jo selvfølgelig anbefaler at man kjøper den.
Og herrefred, for noe møl.
Jeg kom til slutt i mål og leste den ferdig, men hver gang jeg tok den frem gikk jeg på med hat og forrakt, ikke med det minste grann av leseglede.
Jeg anbefaler ikke denne boken til noen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lett lest og grei underholdning

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler boken på det varmeste! En skikkelig feelgood bok, personer å bli glad i, og et par komiske situasjoner å humre av. Likevel, jeg hadde ventet meg mer humor. Boken har det meste, og jeg kommer til å lese de andre bøkene om tirdagsdamene!!

Fem kvinner ble venninner gjennom et franskkurs for femten år siden. Hver første tirsdag i måneden har de treft hverandre på den samme kafeen, og hvert år har de hatt en felles utflukt. Hadde de tilfeldigvis møtt på hverandre i dag, hadde de neppe endt opp som venninner så forskjellige er de. Eva, firebarnsmor og husmor, ordner opp og gjør alt for både ektemann og barn. Caroline er en karrierekvinne og dyktig advokat, gift med en lege. Kikki, er designer, men sliter med å bryte gjennom karrieremessig. Hun er singel, og har hatt flere flyktige forhold bak seg, blant annet med sjefens sønn, og drømmer om den store kjærligheten. Estelle er gift med en apotekkonge, hun er ei fin frue, med personlig shopper og prangende stil, med mottoet; "Vis hva du har.Hva er vitsen med å være rik hvis ingen så det?" Så er det Judith. En usikker sekretær med et ekteskap og flere samboerskap bak seg. Hun flyttet hjemmefra som sytteåring, men har aldri kjøpt sin egen seng, da hun alltid har bodd hos en kjæreste eller ektemann.

Arne er Judiths ektemann. Venninnene bytter på å sitte sammen med Judith ved Arnes sykeseng. Arne dør av kreft, og Judith er handlingslammet av dyp sorg i mange måneder. Omsider begynner hun å rydde i Arnes personlige eiendeler og finner en dagbok. I dagboken har han skrevet om sin pilegrimsvandring på Jacobsveien til Lourdes, men på grunn av sykdommen greier han ikke å fullføre. Judith ønsker å følge i Arnes fotspor og fullføre vandringen for ham, og venninnene bestemmer seg for å bli med henne.

Med fem så ulike personligheter tett på hverandre, døgnet rundt, i flere dager, er det duket for opphissede diskusjoner, konflikter og noen komiske situasjoner. Caroline oppdager etter kort tid at noe ikke stemmer med dagboken, og det blir klart at Arne hadde en hemmelighet. Gjennom venninnenes leting etter Arnes hemmelighet, avsløres det at det var flere enn ham som hadde noe å skjule. Vennskap, utholdenhet og tålmodighet settes på prøve.De får rikelig med tid til å tenke over livet sitt, og det skal vise seg at ingenting blir som før etter denne pilegrimsvandringen.

Forfatteren beskriver fem ulike karakerer så godt og varmt at jeg blir ordentlig glad i disse damene. Språket er enkelt, setningene og avsnittene er korte. Jeg ble fort ferdig med denne boken, men savnet venninnene, da jeg la boken fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit nok. Men ikke mere enn det. Mer om min leseopplevelse finner du på bloggen min. Link til innlegget

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tirsdagsdamene er skrevet av Monika Peetz og har undertittelen "Reisen til Lourdes" og handler om 5 venninner som har hatt fast venninnedag den første tirsdagen i måneden i 15 år, og som av bestemte grunner velger å legge ut på en pilgrimsreise med Lourdes som mål i fellesskap. Pilgrimsreisen gjør noe med dem, både som enkeltpersoner og som gruppe. Hendelser som har vært skjult kommer opp til overflaten og de blir nødt til å ta stilling til saker de ikke hadde trodd ville angå dem.

"Det ville bli ti dager med fullt program, for de hadde satt seg som mål å tilbakelegge en veistrekning på over to hundre og femti kilometer til fots. Og nå sto de ved begynnelsen - fem storbykvinner midt i det store intet."

Boka gjorde også noe med meg som leser. Den er vakker og ganske humoristisk, samtidig som den er tankevekkende. Den stiller spørsmål ved vennskap, og også hva det er som gjør at kanskje spesielt vi kvinner finner sammen og blir venninner. Og hva hender når vennskap blir satt på prøve? Eller hva gjør endringer i livene våre med oss? Hvordan takler vi dem? Boka stiller også noen spørsmål ved hva vi tilsynelatende legger vår identitet i...
ANBEFALES

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R