Viser 1 til 10 av 26 omtaler

Gripende og hjerteskjærende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er litt usikker på hva jeg synes om boka. Det er nok en svak femmer på terningen. Hovedpersonen irriterer meg litt (mye); jeg blir ikke helt klok på han. Det er også en del som blir litt tungt å lese. Jeg synes hele perioden etter Amir og faren kommer til USA, rett og slett blir litt kjedelig.

Selve historien er veldig troverdig, selvsagt, men det er også opplagt at det er en del som er litt oppkonstruert. Du skjønner nok hva jeg mener når/hvis du leser boka.

Jeg leste ferdig boka i går, og jeg kjenner nå at den har gjort inntrykk. Det er en viktig historie som blir fortalt, uavhengig av Amir, Hassan og de andre deltakerne i boka.

Jeg leste denne rett etter "Bokhandleren i Kabul", og det var egentlig et godt trekk, kjenner jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan bare si Wow for en bok - denne boka har alt: Spenning fra første side. Gripende, triste og rørende historier om menneskelige relasjoner: Om svik, anger og dårlig samvittighet. Og de kalde harde fakta og resultatet om krigene i Afghanistan. Men midt i det triste klarer forfatteren å fomidle et håp og tro at det kan bli en "happy ending" men man vet aldri med Khaled Hossini, det er derfor denne forfatteren har seilet inn som en favoritt. Man skal ikke vite, men man skal tro...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nydelig bok. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis litteratur kun handlet om historie og sjel ville denne boka fått en sterk femmer, evt en sekser. Men i min litterære verden står språk også i fokus og i dette tilfellet trekker språket ned. Det er ikke elendig, men det kunne absolutt vært bedre. Mye gjentas, veldig mye! Som om leseren ikke er i stand til å tenke selv, forklares ting i unødvendig nøyaktig. En setning får sjelden stå alene uten å følges opp av en liknende setning som liksom skal forsterke eller gjenta det den forrige sa, og dette blir slitsomt i lengden.

Boka er nydelig, karakterene er troverdige og til å bli svært glad i. Man skal være bra kynisk og kald for ikke å la seg røre av denne fortellingen. Rent historisk er den også noe alle burde lese - jeg lærte iallfall nye, samtidig som det ikke ble opplevd som opplæringen som en naturlig del av historien.

Kort oppsummert: Anbefaler boka! Språknerden i meg savner dog et mindre gjentakende språk, og bedre språklig flyrm

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke annet å si enn: WOW! For en fantastisk fin, trist og rørende bok. Jeg er så lei meg for at den e slutt..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantastisk bok!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken gjør vondt langt inn i sjelen, men forteller likevel noe viktig om en samtid vi helst ønsker å lukke øynene for. Anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

LailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne Jensen