Viser 1 til 8 av 8 omtaler

Mikael fremstår som noe tafatt og hjelpeløs. Med de hendelser som skildres er det kanskje ikke så rart. Det er som han sitter fast, sånn halveis mot sin egen vilje. Han glimter til innimellom men han har det ikke så lett. Mye trist men godt skrevet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke Levi Henriksens beste bok, etter min mening. Det blir i overkant mye katastrofer som skjer, og dermed daler troverdigheten. Å høre den som lydbok med forfatterens messende, depressive toneløse stemme gjennom hele boka ble i meste laget av negativitet, Levi Henriksen har gode skildringer av livet på Finnskogen i andre bøker, men denne ble dessverre en liten skuffelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som i 'Snø som vil falle over snø som er falt' er det sekvenser i 'Dagen skal komme med blå vind' som er litt vel langsomme og langdryge etter min smak. Men det får så være; jeg liker historiene Levi Henriksen forteller i sine bøker. Link til et innlegg jeg skrev på bloggen etter at jeg hadde lest

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fin skildring av en ganska trasig men ändå säkert ganska vanlig familj i Kongsvingerstrakten. Intressant att läsa eftersom jag känner till stan ganska väl. Tyvärr är inte författarinläsningen av samma kvalitet som boken själv, så nästa gång vill jag helst få en skådespelare som läser ex Haakon Ström eller Duc Mai The (ursäkta stavningen). Ja jag vill läsa mer av denna författaren!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var min første bok av Levi Henriksen - blir ikke den siste. Mennesker i alle nyanser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Dagen skal komme med blå vind", Levi Henriksen.

Nå er det ikke slik at jeg drømmer om å bo på en gård langt inne på en skogsgrend uten å kunne se det blå havet, snekre på et bedehus, ha få og små ambisjoner om å ta tak i livet mitt. Ikke har jeg noe sterkt forhold til The Lemonheads heller. Men jeg ser opp til de som jobber som hjemmehjelp, og når alt dette blir krydret med svindel, utpressing, kjærlighet, omsorgsevne og omsorgsovertakelse. Humoristisk og billedlig skrevet med stadige oppklarende tilbakeblikk i en families livsløp; ja da klarer jeg i hvertfall i leve meg så godt inn i boka at jeg klarte å føle den blå vinden, og skal helt sikkert lese flere bøker av Levi Henriksen. Mulig jeg kommer til å høre noen låter av The Lemonheads også :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Den første halvdelen av boka er veldig seig mens den siste halvdelen av boka går raskere å lese.

Daniela blir tatt fra onkel Mikael, bestemor og bestefar til barnevernet. Faren hennes heter Ruben og er Mikaels bror, men vil ikke ha noe med Daniela å gjøre. Mikael har nærmest farsrollen, men store deler av boka går ut på at Mikael savner Daniela.

Mikael har hatt en forlovede hvis navn var Ine. Hun var gravid da hun døde i en ulykke. Mikael jobber seg fortsatt gjennom tapet samtidig som at han blir kjent med Kristine.

Mikaels mor er blind etter en ulykke, men fungerer likevel svært godt i det daglige.

Boka handler veldig mye om relasjonen mellom Mikael og de rundt ham: Daniela, mora, faren, Ine (som har gått bort), Kristine, og Ruben.

Samtidig skylder han noen motorsykkelkarer en stor pengesum, og frykter disse i store deler av boka.

Det er en del intertekstualitet i boka med henvisning til både Bibelen og Tolkien.

Noen morsomme bruksmåter av ord, men ellers en bok jeg ikke vil anbefale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne ble jeg skuffet over. Helt grei, men ikke noe mer. Mikael Hildonen tar vare på sin niese fordi broren ikke vil ha noe med henne å gjøre. Spørsmålet, ifølge forhåndsreklamen, er hvor mye vondt man er villig til å gjøre for å gjøre noe godt til slutt. Historien rulles veldig langsomt opp, og jeg synes språket er flatere og kjedeligere enn Henriksen tidligere har vist. For eksempel bruker han uttrykket «eim av» påfallende mange ganger i løpet av boka. Kunne ingen ha hjulpet ham med å variere språket? Jeg synes historien om torpedoene er litt søkt, og vi får aldri vite hva Mikael skulle bruke disse pengene til. Brannen i bedehuset kommer beleilig, men jeg blir ikke overbevist. Jeg blir heller ikke overbevist om det sterke forholdet mellom ham og niesen, som han har fungert som en far til, det er lite i starten av romanen som belyser dette. Sorry, Henriksen, bedre lykke neste gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R