Viser 1 til 10 av 11 omtaler

Dette var litt av en koloss. Om forfatteren hadde strammet litt inn på krig og politikk hadde dette vært en sterk femmer, men det ble veldig langtrygt og spesielt den siste tredjedelen. Tror jeg må vente litt med oppfølgeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En veldig god bok som gir deg litt historiekunnskaper i tillegg til at det er en spennende roman. Historia er lagt til 1 verdenskrig, der vi følger et gruvesamfunn i Wales, to brødre fra Russland, en tysk diplomatfamilie og en senatorsønn fra USA. Boka er lettlest, selv om det er tunge tema som omtales, så de 900 sidene går relativt fort å lese. Den har et stort persongalleri, som gjør at det tar litt tid å komme inn i den og flere parallelle historier som etter hvert flettes sammen. Må ærlig innrømme at jeg ikke visste så mye om 1 verdenskrig fra før, det er jo 2 verdenskrig vi har lært mest om her i Norge, så for meg ble det spennende å se om tyskerne klarte å ta Paris, og hvordan det endte. Spennende og gode skildringer fra skyttergravene. Vi følger også bolsjevikene og Lenins overtagelse av makta i Russland i sluttfasen av krigen. Betviler ikke at Follett har sjekka de historiske fakta nøye, men er litt kritisk til at både menn og kvinner tidvis kan virke noe morderne i forhold til tida som omtales. Likevel en bok som anbefales om man er litt interessert i historie, her får man både dramatiske kjærlighetshistorier og spenning med på kjøpet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første bok av triologien hvor vi følger familier i England, Wales, Tyskland, Russland og USA før og under 1. verdenskrig. Handlingen er bygd på historiske fakta. Boka kan i perioder virke noe langdrygd, men bokas familier og deres opplevelser er interessant. Anbefales, jeg vil nok lese de to neste bøkene i triologien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken oppfattes litt som stereotypen av en amerikansk film, hvor "gode og onde" karaktertrekk fremheves for å beskrive de forskjellige personene. (De fleste av hovedpersonene, ser ut til å være gode på bunnen.) Boken er lettlest, og lesingen drives fremover i et forrykende tempo motivert av nysgjerrighet til hva som skal skje med de forskjellige karakterene. God underholdning!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt fantastisk bok! Jeg gruer meg ofte for å gå i gang med bøker på 900 sider, men denne boken var ikke problemer i det hele tatt, jeg skjønner ikke hvor sidene ble av! Boken er en perfekt miks av historie og fiktive personer som det hele tiden er spennende å følge. Gleder meg til å gå i gang med bind nr 2.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en gang imponert over Ken Follett som forfatter. For en skrivekunst og for en visdom. All ære for å skape så levende mennesker i et så levende miljø. Follett har en stor evne til å se saker fra de forskjellige synsvinkler, og argumenterer like bra fra begge sider av bordet. Veldig spennende med en skjønnlitterær skriveform i en historisk roman - eller kanskje det er motsatt... Lærer masse historie! Gleder meg til andre bok i triologien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første bok i Ken Folletts storslagne trilogi om det 20. århundre, hvor leseren følger fem familier i Russland, USA, England, Wales og Tyskland. Handlingen i denne boka starter i 1911 og slutter noen år etter 1. verdenskrig.

Dette er en fantastisk roman! Man får et unikt innblikk i disse årenes hendelser sett fra alle de fem familienes synspunkt. Gleder meg stort til neste bok :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

14 dager brukte jeg på å lese denne kolossen av en roman som har stått ulest i bokhylla siden 2011. Jeg synes det var god underholdning, og styrken er de historiske hendelsene romanen har sitt grunnlag i. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er en stund siden jeg leste denne boken, men har Follett som en favoritt forfatter når det kommer til historiske romaner. Boken er troverdig og persongalleriet er veldig spennende. En god bok for alle som liker tv-serien Downton Abbey.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest veldig mye om andre verdenskrig opp gjennom årene og synes det er veldig kjekt å lære litt om første verdenskrig også. Jeg elsker å lese historiske romaner og synes det er den beste måten å lære om historiske hendelser på. Denne boken er bra, men den kan bli litt langdryg iblant. Gir den kun en firer pga lange partier uten action, men anbefaler den likevel på det varmeste for de som er interessert i historie.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo Larsen