Viser 1 til 10 av 10 omtaler

Har akkurat lest "Naken i Hijab" av Gunn Marit Nisja
Det er lenge siden jeg har lest noe som er så vanskelig å legge fra seg. Historien om norske Live som reiser på ferie til Egypt og forelsker seg i den unge muslimen Kareem, og hvordan forholdet deres blir stadig mørkere, var altoppslukende.
Det er en realistisk og aktuell historie, fortalt uten naive forsøk på å være politisk korrekt. Og det er tydelig at forfatteren har personlig kjennskap til Egypt, noe som forklarer mye av grunnen til at historien er så levende.
Denne boken er like aktuell i dag som da den ble skrevet (2011). Jeg anbefaler den til alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Läste några timmar i början och sedan somnade jag. När jag vaknade lyssnade jag i några timmar till men det var alldeles för förutsägbart för min smak. Allt var bara så motigt och eländigt. Hade sett fram till att läsa den här boken eftersom jag har en del muslimer i min närhet och bland mina vänner, alltid har varit fascinerad av Egypten och är intresserad av allt som rör relationer, men blev inte fångad av berättelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig lettlest bok, men føler meg snytt for de spennende delene av historien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sterk historie, og veldig lettlest bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker Egypt og dette vare både en sterk historie og opplysning jeg delvis visste. Har tråkket i fotspor på Luxors Vestbredde gjennom hele boken, sterkt:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjølv om omslaget på boka virka interessant nok, må eg innrømme at eg var forutinntatt om at dette var ein type historie eg hadde lest før, og at det som likevel trigga meg til å lese denne boka er at forfattaren er oppvaksen i kommuna eg bur i (nei, eg kjenner henne ikkje).

Historia hadde som venta mange fellestrekk med tidlegare bøker om vanskelege familie- og/eller kjærleikforhold på tvers av kulturar, men den er godt fortalt. Live, den norske jenta som forelskar seg i egyptiske Kareem, er forteljarstemma i første person i det meste av boka, men innimellom slepp andre stemmer til i tredje person. For ein som aldri har vært i Egypt er skildringane av landet, motsetnadane mellom turistindustri og tradisjonell levemåte samt detaljar omkring familielivet der både levande og overtydande. Konfliktene som etterkvart bygger seg opp er såpass nyansert framstilt at lesaren til ein viss grad får kjensla av å forstå det egyptiske, tradisjonelle tenkesettet og kan sjå konfliktene også frå denne sida.

Det kan vere verdt å hugse på at hovudtemaet i boka, kjærleik som ikkje strekk til og ein draumeprins som blir til ein frosk, er eit universelt tema som ikkje berre finnest i brytninga mellom ulike kulturar og tenkesett. Men det er tydelig at konsekvensane av eit havarerende ekteskap kan bli vanskelegare for ein som er aleine i eit framandt land. Det er ikkje til å unngå at ein innimellom medkjensla for Live sin vanskelege situasjon i Egypt også kjem i tankar om i kor stor grad tematikken også er aktuell for utlendingar som finn kjærleiken i Norge.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Veldig fin og lettlest bok om kulturforskjeller :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin og lettlest bok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila