Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Denne boken hadde jeg ikke noe forkunnskap til da jeg kjøpte den. Ut ifra andres omtaler er jeg glad for akkurat det.
Jeg likte denne boken veldig godt og synes den hadde et språk som var enkelt å forstå og lese, med en handling som var gripende. Var litt forvirret i starten av boka, men det tok seg fort opp. Boken handler om ei jente med navn Juana og du følger hennes kamp over de mexikanske grenser inn til Amerika..
Jeg vil anbefale denne boken

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Al otro lado

til den andre sida

På framsida av boka les eg: «En bok som tar pusten fra deg.»
For meg vart det nok ikkje heilt slik, trass i at forfattaren Reyna Grande har foreldre som også har innvandra ulovleg til USA. Mykje av historia handlar om illegal innvandring.

Denne boka -som har vunne fleire prisar - handlar om vesle mexikanske Juana som
lever under usle kår saman med mora, faren og ei lita søster. Berre11 år gammal får ho ansvaret for baby Anita når flaumen set både dei og huset deira i fare. Mora spring etter hjelp, men når ho kjem att, ligg ikkje den vesle lenger i armane til Juana.....
Etter dette vert vanskane til familien så store at faren ikkje ser anna råd enn å reise over til El otro lado for å prøve å finne arbeid så han kan forsørge den vesle familien.
Så begynner ventinga, venting på livsteikn, brev, pengar...men, det er berre stille. Alt går frå vondt til verre!

Historia er sterk, om ei sterk lita jente som må ta ansvar for den situasjonen dei er i – og som kjenner skuldkjensle for det som har skjedd.

Likevel er eg ikkje udelt positiv. Innleiingsvis var eg forvirra over dei stadige skiftingane av forteljarstemmer. Eg måtte stadig lese om igjen, bla tilbake for å finne ut kven snakkar no, og kvar er vi no, både når det gjaldt tid og stad.
Ein stor del opplevde eg som noko overflatisk, medan eg i nokre kapittel let meg engasjere og rive med – trass i eit noko enkelt språk.
Ser under diskusjoner at nokre meiner at forteljinga manglar «dybde» - og det seier eg meg einig i.

Så mi vurdering av boka landar på terningkast 4 – sidan eg trass alt kjende stor sympati for vesle Juana – og alle andre jenter som må oppleve liknande hendingar...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en bok jeg hadde gledet meg til pga temaet. Men syntes at boken var enkel og veldig forutsigbar. Jeg burde heller brukt tiden til å se en dokumentar om temaet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarte