Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Et steg opp fra bok én. Tempoet holdes fortsatt oppe samtidig som historien er konsis nok til at det er få kjedelige sider. Den første boka slet med tidshopp og brudd i kontinuiteten som gjorde lesningen værre enn det den hadde trengt å være. I Kongedrapene klarer forfatteren dog å forhindre dette. Selv om det er tidshopp her og føles de ikke som kontinuitetsbrudd.

Videre har karakterene her fått mer kjøtt på beina og de blir mer levende.

Historien er satt til en spennende tid og til en periode med stor usikkerhet. En historisk roman skal, ifølge Thorlavd Steen, prøve å fargelegge de hvite feltene i historien historikere ikke kan gjøre selv, og Ekeberg gir en ikke så alt for gæren forklaring på hva som skjedde i årene 1204-05. Som middelalderentusiast er dette spennende og underholdende.

Forfatteren fortsetter å holde på skrivestilen som er knapp og som etterligner sagaene på en grei måte. Når man først har vendt seg til dette, går det overraskende greit.

Boka ble lest på 3-4 dager, og jeg pleier ikke å klare det.

Hvorfor får ikke boka mer enn en firer? Vel, jeg synes fortsatt at Ekeberg kan bli en bedre forfatter. Teksten sliter forsatt med manglende flyt og det er fortsatt noe anstrengt over det hele. Videre forblir noen karakterer ganske endimensjonale og Sigurds utvikling utover i boken burde ha blitt behandlet langt bedre. Her har forfatteren en anledning til å vise sine evner som forfatter, men måten han løser det på viser at han har ett lite stykke igjen.

Et klart skritt i riktig retning for forfatteren, noe som gjør meg spent på tredje og siste bok i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har man sagt A, så skal man som kjent si B, og i dette tilfellet er boka såpass drivende at det ikke gjør noe. Jeg leser gjerne mer i denne sjangeren av forfatteren

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

KatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid Kjendlie