Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En guttunge på 7 år blir foreldreløs etter en ulykke, og presten tar på seg oppdragelsen. Gutten viser seg å være en utfordring for presten. Han jobber godt, men tar ikke initiativ til noe selv. Å lese og regne, virker umulig. Ved en tilfeldighet oppdager presten at gutten er et naturtalent når det gjelder sjakk. Han ender til slutt som verdensmester i ung alder. På vei til Argentina, blir han utfordret til å spille sjakk av en skotsk ingeniør. Med seg på laget får skotten så mange som vil. Alle mot verdensmesteren, men det hjelper ikke. Mesteren vinner. Så entrer dr. B salongen, og snur det hele.
En liten bok, men full av innhold. Lett å lese, men med tyngde.
Ble lest som en del av aprilutfordringen til Elidas 1001lesesirkel - les en europeisk forfatter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En psykologisk, fortettet thriller som av og til er utropt til Zweigs beste bok. Mens hans øvrige bøker gjerne foretar et historisk sveip, griper denne fatt i samtiden: Virkningen av Hitlers annektering av Østerrike 1938 for dem som ble oppfattet som hans motstandere. Fortellingen har likevel ikke mistet sin spenst og aktualitet, kanskje også fordi den tar for seg kampen mellom to tenkemåter.

Den norske oversettelsen ved Ursula Monsen flyter godt. Det eneste jeg stusset på, var at den trauste sjakkmester Mirko Czentovic omtales som jugoslav på steder i boka der Zweig selv ikke nevner noe om statstilhørighet.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

åh, innmari bra. et så likefremt språk som blir stillistisk i all sin enkelhet. jeg slukte denne boka, både språket, fortellingen og underlaget. kanskje det beste jeg har lest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild S