Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Det var utrolig forfriskende å bli berørt av rettferdig harme, beskrivelser fra havnearbeidermiljøet etter "Wire", fri flyt av arbeidskraft, solidaritet og tidvis glitrende formuleringsevne. Så kort at man kan lese den på en liten ettermiddag. Denne boka ble jeg veldig glad for. Den ble anbefalt her på Bokelskere, i tråden om arbeiderlitteratur. Det er den også. Håper riktig mange vil lese den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Yarden, om klassereise, både oppadgående, og nedadgående, tilbake dit man kom fra. Om en syk mor og en far som feiler. Handlingen smyger seg frem, i begynnelsen lurte jeg på hvor han ville, men det stoppet fort. Han kommer dit han skal, og jeg klarte, etter 40 sider, ikke å legge fra meg de resterende før jeg var ferdig. Språket avslører at forfatteren har skrevet dikt, og boken er proppet med små perler.

På tross av at følgende sitat: «Jeg var blitt en klassereisende, og som alle som forlater klassen sin, så jeg meg aldri tilbake – ikke på den måten jeg gjør i dag. Jeg var blitt et menneske uten historie. En skikkelse uten biografi» ikke stemmer for min egen klassereise, kjenner jeg igjen det han beskriver i eget levd liv. Det er altså gjenkjennelig for en med lignende bakgrunn, og han skildrer svært godt håpløshet og urett. Les den om du er klar over din klassebakgrunn. Les den også om du tror du ikke har noen.

«Så jeg gjør det eneste jeg kan gjøre – skriver et par tusen tegn som jeg gjemmer unna og håper å kunne plassere i riktig sammenheng en gang.»

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva