Viser 1 til 10 av 24 omtaler

Tris tar et modig valg og hun blir satt på store prøver. Både i de siste testene og som fullverdig medlem. Det er noen som ikke er fornøyd med hvordan samfunnet drives og som er villige til å bruke alle virkemidler for å nå sine mål.
Jeg gleder meg til å lese neste bok; Insurgent. Dette var en meget bra dystopi og en av de ungdomsbøkene som virkelig passer for alle.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Handling:
Boka handler om Beatrice Prior, kalt Tris. Samfunnet Tris lever i er delt inn i ulike grupper kalt fraksjoner, som har forskjellige ting de står for. Fraksjonene heter Fryktløs, Lærd, Uselvisk, Sannferdig og Fredsommelig. Når alle barn fyller 16 år må de gjennom en test som viser fraksjon de egentlig hører til. Uavhengig av denne testen kandelabere selv velge hvilken fraksjon de vil til. Tris sine resultater er annerledes enn alle andre sine, og hun for et veldig vanskelig valg foran seg. Hun skjønner fort at hun har havnet i et farlig og uærlig spill, og det blir enda farligere når de som har makten til slutt skjønner hvem hun egentlig er.

Egne meninger:
Boken var både spennende, trist ogoppslukende. Hadde jeg først startet klarte jeg ikke legge fra meg boken. Jeg måtte finne ut hva som skjedde med Tris. Jeg likte kjempegodt at det hele tiden kom nye prøvelser Tris måtte løse. Flere steder i boken måtte jeg tenke over hva jeg ville gjort i Tris sin situasjon, og jeg måtte tenke over hva som ville vært riktig å gjøre i regi av godt og vondt. Jeg anbefaler boken til alle ungdommer s vil ha en spennende og godt skrevet bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Handling: Boken handler Beatrice prior, kalt tris. Samfunnet tris lever i er delt inn ulike grupper kalt fraksjoner som har forskjellige ting de står for. De fem fraksjonene heter fryktløs, lærd, uselvisk, sannferdig og fredsommelig. Når alle barn fyller 16, må de gjennom en test som viser hvilken fraksjon de egentlig hører til. Uavhengig av denne testen, kan de selv velge hvilken fraksjon de vil til. Tris sine resultater er annerledes enn alle andre sine, og hun får et veldig vanskelig valg foran seg. Hun skjønner fort at hun har havnet i farlig og uærlig spill, og det blir desto farligere når makthaverne skjønner hvem hun egentlig er.

Egne meninger: Boken var både spennende, trist og oppslukende. Hadde jeg først startet, klarte jeg ikke å slutte. Samtidig som boken var proft og godt skrevet, stilte forfatteren spørsmål som fikk meg til å reflektere mellom godt og ondt og nokså avanserte moralske spørsmål. Boken inneholder også svært troverdige karakterer og du forestiller deg disse i hodet. Anbefales til alle som vil ha en spennende og godt skrevet bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den beste boka jeg har lest det beste med den er at det ikke bare er en , men det er fire.
Du kommmer inn i en verden av utfordringer , gleder , latter , action og ikke minst kjærlighet.
Jeg anbefaler på det sterkeste å lese den på engelsk.
Beste bok jeg har lest til nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka holder fast i deg fra start til slutt. Jeg elsket den fra første setning.
Vi følger Beatris (Tris) i et oppgjør som vil endre henne, og byen for alltid. Dene boka er også satt fram i tid, noe som tar spenningen til et enda høyere nivå.
Denne boka handler om selvtillit og modighet. En klassiker syns jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne overrasket meg stort i positiv forstand!!
Siden jeg var det utskuddet som ikke likte Harry Potter filmene da de kom, og lignende filmer som "alle" likte veldig godt har jeg ikke prøvd meg noen fantacy bøker... men denne likte jeg veldig godt! Det hadde jeg ikke trodd!! Neste bok i serien er nå lånt fra biblioteket :)
Anbefales!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Härligt spännande och oförutsägbar bok som jag ser fram emot att läsa fortsättningen på. Underfundigt påhittig med de olika fraktionernas karaktärer och uppförande gentemot varandra. Ger mig en hel del tankar om hur vi är och hur andra är i vårt samhälle... Ser paralleller

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Divergent er første boken i serien til Veronica Roth.
Den handler om et samfunn i fremtidens Chicago. Dette samfunnet er delt inn i 5 forskjellige fraksjoner; Uselvisk, Lærd, Sannferdige, Fryktløse og Fredsommelige.
Tris er en 16 år gammel jente oppvokst i Uselvisk, men velger Fryktløs under velgeseremonien. Når et valg er tatt går det ikke an å gå tilbake. Tris har en stor hemmelighet som hun ikke kan fortelle til noen. Hun er Divergent.
Virkeligheten blir snudd på hodet, og hun må finne ut selv hvem som prøver å hjelpe og hvem som ødelegger henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanne