Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Lillian Wirak Skow har et fengende og poetisk språk og boken er nydelig skrevet. Forfatteren skildrer natur, nød, håp og kjærlighet slik at du ser det for deg. Vi blir glad i karakterene hennes, og får respekt for disse menneskene som er en del av historien vår, og er årsaken til at vi lever slik vi gjør i dag. Som undertittelen tilsier er dette en familiesaga fra Vestfold, men den kan fullt ut leses som en historisk roman for alle som kommer fra andre steder i Norge. De historiske begivenhetene som napoleonskrigene, krigen mot svenskene, utvandringen til Amerika, sjøfart og fremvekst av politiske organisasjoner er skildret godt og gir oss innblikk i hvordan dette påvirket samfunnet vårt.

Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Størst av Alt" er en bok som omhandler en tidsperiode som sjelden er gjengitt så levende. Det fattige Norge fra begynnelsen av det attende århundre er en tid som vi bare har hørt bruddstykker fra. Ganske interessant å lese om den fattigdommen som rådde i Norge på mesteparten av den attende århundre. Gripende lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Familiesaga fra Vestfold. Den handler om Børre Husmann , Lars Bonde og Anders Fabrikkeier. Trass i fattigdom og barbariske familier hadde de forskjellige ekteparene flotte forhold og samarbeid og ekte følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

mgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud Husevåg