Viser 1 til 10 av 13 omtaler

He! Hva skjedde her?! Jeg skrev en omtale om 1001 natt, men den ble slettet?! Vått the føkk! 😡🤬

Vel, nytt forsøk. Glimrende bok dette. Terningkast 6 og desidert en av mine favorittbøker. Min første omtale, den som forsvant, var grundigere, mer utfyllende, men ærlig talt, jeg gidder ikke å leke. Mine bokomtaler er alvor!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«1001 natt»: godt innhold - dårlig form. Terningskast 4.

«1001 natt» er en god historie formidlet med veldig vanskelig språk. De altfor mange fremmedordene, som det ikke går an å undersøke nærmere i en vanlig ordbok, dominerer fortellerspråket.
Det er verdiverdig å bli kjent med nye detaljer i forbindelse med slavehandlel, ja. Men når en spennende historie forsøkes å bli fortalt med et så komplisert språk, virker det som at forfatteren er altfor opptatt av å gjøre mer av seg selv enn av selveste historien. Forfatterens mottakerbevissthet er ikke til å skryte av, dessverre, i forbindelse med akkurat denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken tar for seg et ukjent kapittel av både Norsk og Nord-Afrikansk historie på en spennende og tidvis informativ måte. Jeg liker veldig godt at boken er brutt opp av et og annet kapittel om hvordan forfatteren fant frem til informasjonen han trengte til å skrive boken. Liker også måten Larssen skriver på veldig godt. Han skriver på en underholdende og kløktig måte, uten at det blir flåsete eller pretensiøst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En meget sterk historie, grundig dokumentararbeid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her har Vetle Lid Larsen gjort en kjempejobb med å finne ut det store omfanget av dette slaveriet og å fortelle om hvordan disse 2 norske hovedpersonene må ha hatt det Algerie. Veldig interessant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En utrolig historie. Europeiske slaver i Algerie på 1700-tallet. Vi følger forfatterens leting etter kilder og fakta. Noe jeg syns er et godt grep. Samtidig blir det vel mye detaljer rundt båttyper, skipsuttrykk osv. som jeg mener bærer mer preg av forfatterens lyst til å vise den detaljekunnskapen han har tilegnet seg enn å skape driv i historien. Tunge partier å lese etter min mening. Noe merkelig bruk av engelske moderne uttrykk også. Allikevel - en fascinerende historie få kjenner til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom inte in i historien så jag får försöka en annan gång. Om ett tag

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor er bare lydboka lagt ut på bokelskere.no? Jeg leste boka og den var umulig å legge bort. Jeg bet meg merke i en ting, at forfatter ikke var ønsket på "slavetorget" i Alger. Er det noe i Koranen som sier at man ikke skal ta vare på noe som kan si noe om fortiden og historien, ubehagelig eller ikke?
P.S. Jeg søkte opp boka både på forfatter og tittel, men bare lydboka vistes. Etter å ha skrevet litt, oppdaget jeg at boka var registrert, men hvorfor ble det ikke treff?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig interessant stoff, men til tider kjedelig lesing

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I 1769 reiste blant annet trønderen Niels Moss og bergenseren Christian Børs ut på eventyr. Utenfor Portugal ble skipet kapret, og et liv i slaveri startet for de to. Hvite slaver i Algerie var veldig utbredt, men i ettertid er det så og si ingen spor igjen.

Forfatteren lette høyt og lavt etter informasjon om det hvite slaveriet, og i denne boken skriver han om både sin og andre skandinavieres reise og opplevelser.

Uhyre interessant og spennende om en del av verdenshistorien de fleste aldri har hørt om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika Svarstad