Viser 1 til 3 av 3 omtaler

En bok som er spennende fra første side, og nesten helt til slutten, hvor det hele blir akkurat litt "over the top". Jeg skjønner at det er fristende å skrive en slik slutt, men personlig synes jeg han kunne latt være. Det er riktignok en smakssak, og det finnes sikkert dem som synes det er prikken over i-en. Språket er lett, og du "slipper" skildringer på fire avsnitt og ordsnobberi. Historien er engasjerende og en blir fort hekta. Alt i alt, ikke like sterk som "Dypet", som var den første jeg leste av Kristensen, men fortsatt en bok jeg koste meg med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et hørespill fra Radioteatret fra boken Profitøren av Tom Kristensen.

Hørespillet tar for seg historien om de som gjorde profitt på krigen og den skam dette fremdeles utgjør i norske familier, og om hvordan penger ble gjort under krigen.
Historien kort fortalt, handler om Stine Lindhs doktoravhandling om norske krigsprofitører. Dette trekker henne inn i et kappløp der alle midler tas i bruk, og de dramatiske hendelsene vil komme til å snu opp ned på alt hun tidligere har trodd på.

Handlingen i hørespillet hopper litt hyppig tidssmessig, mellom den gang og nåtid, så det krever en viss oppmerksomhet. Men den er absolutt så spennende fra begynnelse til slutt at det er ganske enkelt å få alt med seg. Mange gode skuespillere også, men slutten må hver enkelt av dere danne deres egen mening om. Jeg selv synes det ble litt ekstremt.
Men alt i alt, en god krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennede krim om krigsprofitører. Høyt tempo og spenning på aller høyeste nivå.
Etter å ha leste en del forskjellige bøker av T K vil jeg rangere ham blandt de beste norske forfattere i sjangeren. Til tider liker jeg hans bøker bedre enn f.eks. Jo Nesbø. Han legger sine handlinger inn i meget troverdige miljøer og jeg får alltid noen "aha" opplevelser om disse, i tillegg til spenningen.
Anbefales på det sterkeste for den rene krim-elskeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva