Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Jack og Mamma bor i Rom.
Rom måler 3x3 meter, har et takvindu, og ikke minst en låst dør.
Jack er 5 år, og elsker å se TV. I TV er alle vennene hans; b.la Dora Utforskeren.
Om natten kommer ofte mannen, Gamle-Erik, og da holder Jack til i Klesskap.
En dag forteller Mamma at det ikke er verdensrommet som er utenfor døren. Det er den virkelige verden, som Jack aldri har opplevd, for han er født i Rom. Mamma ble bortført av Gamle-Erik lenge før Jack ble til.
Jack blir mer og mer forvirret desto mer han får vite om verdenen utenfor Rom. Kan de noen gang komme ut dit?

Dette kunne blitt en fæl leseropplevelse med tanke på temaet, men i og med at historien er skrevet ut fra en femårings synspunkt, blir det mer til å holde ut.
Interessant og tankevekkende bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hjerteskjærende bok fortalt gjennom en fem år gammel gutts øyne. Om kjærlighet og hat, om å bli holdt til fange og frihet.
Det tok meg et par sider før jeg ble vandt til skrivestilen, men så var jeg solgt. Jeg måtte stoppe flere ganger mens jeg leste for å tenke. Midtveis i boka var det så spennende at jeg leste uten å puste.
Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka og "tilfeller" som Joseph Fritzl får meg til å undres hvilken verden vi lever vi, når privatlivets rett er så stor og man skal være så åpen og tolerant for alt at man ikke stiller spørsmålstegn ved ting som helt klart er unormalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sterkt! nydelig bok, hjerteskjærende, troverdig. Det som gjør den ekstra spesiell, er at det meste av historien er sett fra barnets side. Anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil