Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Roman for de tålmodige. Thomas Hardy tar seg god tid å presentere persongalleriet og ikke minst Sør-Englands hedelandskap før dramaet topper seg i den siste halvdelen av boka. Hovedpersonen i tittelen vender hjem til landsbyen etter noen år som diamanthandler (!) i Paris. Mens Damon Yeobright er lei av livet der, er det andre som ser Paris som en mulighet til å komme seg vekk fra det monotone livet på heden. Det skal skape store spenninger mellom flere av karakterene.

Boka konsentrerer seg ellers om de romantiske og tragiske forviklingene som omfatter de viktigste hovedpersonene. Små unnlatelsessynder får store konsekvenser. I en fotnote påstår forfatteren riktignok at han har sørget for en «lykkelig» slutt for å tilfredsstille krav fra utgiveren.

Selv om The Return of the Native er en slags bonderoman, inneholder den et vell av litterære og bibelske referanser. I min utgave er disse grundig forklart i nyttige noter bak i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DemeterHarald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodemine