Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Nå har jeg nettopp lest ut" En tid for alt" av Karl Ove Knausgård, for annen gang.
Jeg leste boken første gang da den kom ut i 2004, og jeg har lenge hatt lyst til å lese om igjen denne fengslende mursteinen av roman, på hele 599 sider.

Romanen handler om englenes historie på jorden, fra skapelsen til i dag, og om at vårt verdensbilde, bare er et av mange mulige.

Dette originale, fantasifulle og spennende eposet, er vel verdt å bruke tid på. Romanen har vunnet en rekke priser, og i 2006, kåret Dagbladet den, til en av de 25 beste bøkene fra de siste 25 årene.

Anbefales virkelig!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men jøss, Knausgård kan da så mye bedre enn dette! En "biografi" om en Bellori som aldri har eksistert og heller ikke er verd noen omtale. To poeng for meget interessant analyse av Lot og Sodoma, av englehierarkier og annet historisk materiale. Dette er verd hele boken! Men det meste er en omskrivning av gammeltestamentlige historier, der Noa kalles Noak og er albino (!), de gammeltestamentlige skikkelsene dyrker poteter (!) og er bevæpnet med børse og gevær; men selve historiene er like bedøvende uinteressante som Bibelens originaler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"En tid for alt", The Karl Ove Knausgård.
Da har jeg endelig fått lest noe av Knausgård - og endelig er jeg ferdig med denne boka.
For meg ble det et slitsomt prosjekt, fordi jeg kan ikke bibelen utenatt, og da ble det litt titting i støttelitteratur mens jeg las. En veldig ujevn bok, hvor han tar for seg mange viktige hendelser i bibelen, gjennforteller dem med mange sterke og ofte gode beskrivelser av indre strid og følelser. Han tar for seg engler i alle mulige former, og han er også innom hva kjente og mindre kjente tenker tenkte om engler.
Det som fungerte best var de menneskelige bibelske dvelingene om universelle problemstillinger - der er han god. Dette englemakeriet virket som en middels særoppgave på ungdomsskolen om engler - vil jeg tro. Dårlig skrevet, ujevnt, opplisting og tildels kjedelig. Siste del av boka, når han er på jorda i vår samtid, var også bra. Jeg skulle nok ha lest hans første bokført, for å få full utbytte - men sånn ble det ikke. At han skriver godt i disse lange store bindene om sitt liv, er jeg overbevist om; for dette med refleksjoner, indre strid og følelser ser det ut til at han er god på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa