Viser 1 til 10 av 14 omtaler

Tredje og siste boka i historia om Katniss Everdeen. Ho har kome seg levande ut av Hunger Games to gangar, og har blitt eit symbol for motstanden mot dei undertrykkande styresmaktene i Capitol. No er ho i det 13. distriktet, opprørsdistriktet som offisielt ikkje eksisterer, og prøver å finne ut av kva ho skal gjere vidare. Når ein av beilarane hennar, Peeta, har blitt hjernevaska og prøver å ta livet av henne så gjer det ikkje situasjonen enklare.

Det ligg i korta at det må bli væpna kamp mot Capitol, og det ligg i dei same korta at Katniss kjem til å ha ein rolle. Men det blir på ingen måte vakkert, ærerikt eller tilfredsstiljande. Det blir berre fælt. Slik sett meiner eg at Collins har gjort eit greit val i retninga ho utvikla historia i; ei væpna konflikt skapar taparar på begge sider.

Boka var på ingen måte så fengslande som den første boka i trilogien. Men heldigvis så skil den seg vesentleg ut frå nummer to, som var litt for mykje repetisjon av den første. Tonen i Mockingjay blir etter kvart ein del mørkare enn i dei to førre bøkene, og alt som har skjedd har også satt preg på hovudpersonen. Kan ein siger koste for mykje? Det kjem nok an på kva ein kjempar om, og så får lesaren døme om det kosta for mykje i Katniss sitt tilfelle.

Grei bok, for den som eventuelt måtte lure så vil eg anbefale å lese dei to første bøkene i serien før ein eventuelt tek fatt på denne. Eg trur ein vil miste litt for mykje av bakgrunnen dersom ein les denne uavhengig av dei to andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel ingen som lar være å lese den tredje og avsluttende boken i the Hunger games-serien, om man først har lest de to første. Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet av denne boken, men den er likevel umulig å legge fra seg når man først kommer i gang.

Collins skriver fremdeles bra, og det er lett å bli revet med, men i motsetning til de to første bøkene, holdes spenningen her jevnt gjennom omtrent hele boken. Når jeg begynte å nærme meg slutten, trodde jeg i et øyeblikk at spenningen virkelig skulle ta seg opp og lede inn i en fenomenal slutt, men i stedet var det som å falle utenfor et bratt stup, hvor det som møtte meg var en verden jeg virkelig ikke hadde sett komme. Slutten var absolutt ikke slik jeg hadde sett for meg, eller slik jeg følte at Collins la opp til at den skulle være, men er det en ting Collins kan, så er det å overraske, noe som gjør at serien får en (nesten) perfekt avslutning likevel.

Jeg anbefaler alle å lese the Hunger games-serien - og helst før man ser filmen, noe som kanskje er å håpe på litt for mye på dette punktet. Jeg har i alle fall klart å vente med filmene til etter å ha lest ferdig bøkene, noe jeg er utrolig glad for, siden filmene ødelegger mye av den magien som bøkene gir.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok en gang klarte Katniss og Peeta å overleve dødslekene, men Peeta er blitt tatt til fange av Capitol. Katniss har flyttet til distrikt 13, hvor hun og andre opprørere fra de andre distrektene gjemmer seg. Her planlegger de å ødelegge Capitol en gang for alle, og lederen over opprøret, er Katniss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Full Føniks handler om Katnis Everdeen som blir lederen for et stort opprør mot det store distriktet Capitol. Det er de som arangerer de fryktede dødsleken hvert år som nesten ingen vil være med på, og forige gang de ble arrangert ble noen av tributene brytet ut av opprørerne og noen ble tatt til fange. Dette er historien om hvordan hun takler rollen som leder og om hun kan klare å redde vennene sine samtidig som hun gjør opprørerne fornøyde.
Jeg syntes boken virker bra så langt og jeg anbefaler de som leser denne å gi den en sjangs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka er veldig spennende. Den handler om Katniss Everdeen og familien hennes. Hun drar til Capitol for å frigjøre de 13 distriktene. Jeg anbefaler denne boka for barn fra 10 år og oppover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempebra bok, men tittelen er litt rar.. Mener den heller burde være "Spottekråke" da det er det som "Mockingjay", den engelske versjonens navn, blir oversatt med i resten av boka. Det snakkes om spottekråker hele tiden, men Fugl Føniks nevnes ikke.
Elsker boka uansett, da!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Beste boken ever!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste ''Dødslekene'' og ''Opp I Flammer'', har ikke fått tak i ''Fugl Føniks'' enda men gleder meg, de to andre bøkene har vært super bra, leste ut den første på 3 timer og den andre på litt mer. De beste bøkene jeg har lest hittil. MÅ LESES!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne 3. boka var skuffende og kjedelig, ble en 2-er fra meg:/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mer voldsom bok med mer grusom krigføring enn hva som er skrevet tidligere. Selv om Lekene i seg selv har vært barbariske, synes jeg krigshandlingene var mye verre beskrevet. Det tok mye lenger tid å komme inn i denne siste boken enn i de to andre, og er ikke så entusiastisk over denne boken som over de to andre. Likevel viktig å lese den for å vite hvordan det går med hovedpersonene. Jeg ga terningkast fem til den første boken, seks til bok nr to, men velger å gi denne en firer. Veldig glad for at jeg kom over bøkene, som jeg ikke hadde hørt om før jeg kom over de gode omtalene her på Bokelskere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R