Viser 1 til 10 av 17 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En rørende og tankevekkende bok om forholdet mellom svarte hushjelper og hvite familier i Missisippi på 60-tallet. Den tegner opp historien om holdningene i sørstat der raseskillet fremdeles er levende, og det er gjengs oppfatning at svarte har sykdommer som er farlige for hvite, der det er en naturlig orden at biblioteker, butikker og sykehus er forbeholdt den ene rasen. Men samtidig beskrives hvordan forholdet mellom den svarte hushjelpen og barnepiken er sterkt og sammenvevet, der det oppstår sterke følelsesbånd mellom hvite barn og deres barnepiker. Samtidig viser den effektivt hvordan samfunnets mekanismer forhindrer at det stilles spørsmål ved den ordenen samfunnet har. Hvordan kan hvite mennesker som praktisk talt er oppdratt av svarte kvinner, synes at de de svarte er en underlegen rase?

Boken balanserer noen ganger på grensen til klisjeene, men den faller aldri over. Menneskene vi møter er komplekse, og har en forståelse og respekt for de fleste av karakterene.

Jeg lyttet til den som lydbok og ble veldig revet med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg likte denne boken selv om jeg føler at mye var veldig lettvint behandlet og løsningene var lettere å oppnå enn det jeg tror det hadde vært i virkeligheten. Men jeg synes det er viktig med bøker om rasisme også i dag. Vi er “alle” fulle av fordommer mot mennesker med et annet utseende enn oss selv og selv om det ikke går så mange svarte barnepiker rundt i våre gater er det nok av utenlandske vaskehjelper og asiatiske au paier her til at vi burde ta innover oss hvordan vi behandler dem.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en nydelig bok om forholdet mellom svarte hushjelper og hvite arbeidsgivere på 60 tallet i Jackson, Mississippi. Selv om det er et alvorlig tema - rasediskriminering - så klarer forfatteren å gjøre den til en lun, fin og humoristisk bok. Har sett filmen, men boka forteller så uendelig mye mer. Anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har endelig begynt på videregående (eller, det begynner å bli en stund siden nå, et halvt år faktisk), og i engelsk ble vi bedt om å lese The Help, en bok som handler om byen Jackson i Mississippi på 60-tallet, altså da the Civil Rights Movement var på sitt høyeste, og diskusjoner rundt likestilling blant fargede og hvite var mer omstridt enn noen sinne. Jeg har lest en bok tidligere som tar utgangspunkt i samme tema, nemlig To Kill a Mockingbird av Harper Lee, som jeg elsket med hele mi corazon (har vært i Cuba, så jeg har fortsatt litt spansk på hjernen.) Uansett, jeg synes 60-tallet er en veldig spennende tidsperiode å lese om, og det er en av grunnene til at jeg likte denne boka såpass godt.

Vanglivis liker jeg ikke særlig godt bøker som man må lese på grunn av skolen, fordi da føles det mer ut som lesker enn noe jeg faktisk har lyst til å gjøre. Lesing er jo en av hobbyene mine, så når jeg plutselig må lese, da blir det ikke like gøy. Men dette skjedde ikke med The Help. Med en gang jeg begynte å lese boka visste jeg at jeg kom til å like den, og jeg synes virkelig det var en fryd å lese. Je hadde jo lest boka uansett om jeg hadde likt den eller ei, men jeg gledet meg faktisk til å sette meg ned å lese, og det sier jo noe om hvor god boka var!

I tillegg til at jeg likte veldig godt problemstillingen som ble diskutert i boka, elsket jeg de ulike karakterene som ble introdusert, spesielt Aibileen og Minny. Alle virket ekte og komplekse, og det var kjempegøy å lese om livene deres, for livene deres var alt annet enn kjedelige. Samtidig kan man veldig lett se at karakterene gjennomgår forandringer ettersom handlingen utvikler seg. Dette viser at karakterene er veldig komplekse og tredimensjonale, og derfor var det såpass interessant å lese om dem. Spesielt Minny. Hun er skikkelig sassy og sta, og hun takler ikke at noen snakker dritt om henne. Hun gjennomgår virkelig en forandring i løpet av boka. Eller, kanskje ikke en forandring, men heller en avdekkelse av hvordan hun virkelig er.

Som sagt, jeg har vært på Cuba, og jeg leste litt av boka der også. Det var utrolig hyggelig, og det gjorde bare boka bedre i mine øyne, fordi hver gang jeg tenker på denne bok nå, som blir jeg mint på hvor gøy jeg hadde det i Cuba. Derfor har jeg veldig lyst til å kjøpe en egen kopi av The Help, slik at jeg kan ha den på hylla mi. The Help er virkelig en ny favoritt, og anbefales på det sterkeste!
Opprinnelig publisert på her, bloggen min!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den beste boken jeg har lest hittil. Boka fanget oppmerksomheten min fra første side. Samspillet mellom det triste og det morsomme var det som gjorde boka unik i mine øyner. Filmutgaven av barnepiken er en utrolig vakker film, men boka er rett og slett magisk. Absolutt en bok jeg kan anbefale på det sterkeste, og som jeg garantert kommer til å lese igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken har en spennende historie. Den er humoristisk og gir et lite innsyn i forholdet som har vært mellom hvite og svarte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rørende, opprørende og spennende lesning. En smule langtekkelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakker og lærer-rik

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEllen E. MartolAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S