Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Dette er den fjerde boken om sakfører Shardlake.

Romanen utfolder en gripende historie fra Londons nattside, der religiøst hysteri, anfektelser av makten og en sinnssyk seriemorder kaster mørke skygger over sommerens løfte om lysere tider.

Det er vår, og London nyter at sommeren 1543 er på vei. Kong Henrik den åttende beiler til Catherine Parr om å bli hans sjette kone – men denne gang gjør objektet for hans begjær motstand. Erkebiskop Cranmer og den protestantiske fraksjon følger det hele med argusøyne, for Lady Catherine er kjent for å ha reformistsympatier.

På samme tidspunkt er Shardlake i ferd med å undersøke en sak der en tenåringsgutt, med tunge religiøse tvangstanker, er blitt plassert på sinnssykehus. Hans foreldre er redde for at han skal bli brent på bålet som kjetter. Samtidig blir en tidligere venn av Shardlake myrdet, og han lover enken å stille gjerningsmannen til ansvar. Jakten bringer Shardlake ikke bare til den fengslede gutten, men også i retning av erkebiskopen og Catherine Parr – og til de dystre spådommer i bibelens Åpenbaring.

Kilde: Forlaget Press sin omtale om boken på deres nettside.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa