Viser 1 til 10 av 21 omtaler

Fint skrevet. Varierende språk, både på nynorsk og bokmål. Historien presenteres fra ulike personer, noe jeg likte. Fin historie. Gleder meg til å lese de neste i triologien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka har jeg visst om lenge , og utsatt å lese. Den er for vond har jeg tenkt . Og ja, det var hjerteskjærende å bli kjent med de ulike karakterene fra bygda, vite at for noen går det ikke bra. Det ubønnhørlige som rammet så mange. Sterkt. Viktig. Utrolig bra fortalt .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historen var god, men synes det ble veldig tungt når over halve boken var på nynorsk. Burde vært skrevet på enten eller, ikke på begge delene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God debutroman av Flatland, men på tross av få sider ble den lang å komme igjennom... Hun klarer å formidle følelser på en måte som gjør at man faktisk blir trist av å lese boka, selv om man vet at det er fiksjon... Likevel synes jeg den var rotete oppbygd, med 4 ulike personer som forteller sin historie i hvert kapittel, som starter og slutter på ulike tidspunkt. Blanding av nynorsk og bokmål har jeg heller ikke sansen for. Ble også litt vel kortfattet på sine 174 sider i beskrivelsen av de ulike personene, føler liksom at det "mangler noe" her og der... Frem til siste kapittel syntes jeg det var bare en middels god bok, men siste kapittel om Trygve hevet boka betraktelig. Et viktig tema forfatteren skriver om her, og siste kapittel hadde fortjent mer enn terningkast 4, boka i sin helhet synes jeg ikke fortjener mer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt skrevet! Forteller historien fra de ulike karakterenes ståsted på en veldig god måte, skildrer følelser godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En personlig og imponerende debutroman som jeg har anbefalt mange av mine venner. Utrolig at en så ung skribent favner et så vidt tankespekter. Her kan du lese om tanker, glede, dyp sorg og en familietaushet som er ødeleggende og lammende. Venter spent på flere godbiter av Helga Flatland.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig bra bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka var på "skal leses"-lista mi svært lenge, før jeg omsider (etter innkjøp av Kindle og boka på e-bok) kom i gang med lesinga. For en bok. Den er fantastisk. Den beskriver følelser så godt, sorgen, skammen over å ikke elske sitt eget barn nok, sinne, forvirring. Ting antydes i enkelte kapitler og bekreftes i andre, som en slags påminning om at våre opplevelser kun eies av oss selv, og at andre ikke nødvendigvis oppfatter dem som vi gjør.

Beskrivelsene av selve dødsscenen i kapitlene til Tarjei og Trygve er fantastiske, og her har hun også skapt en kontrast (mellom Tarjei som syns det er så varmt og Trygve som syns det er så kaldt). Deres kapitler starter og slutter med denne beskrivelsen, et utrolig sterkt grep.

Det eneste jeg ikke likte så godt var at avgjørelsen om å dra til Afghanistan virka lite gjennomtenkt hos alle guttene, men kanskje er det noe av poenget - at selv slike avgjørelser kan tas ganske spontant og av helt feil grunner.

Forholdet mellom Sigurd og Trygve er vart og flott beskrevet. Det er gjenkjennelig for alle, uavhengig av legning, og samtidig får du det ekstra elementet ved at kjærligheten deres er "forbudt", noe de må skjule, noe de begge skammer seg over, samtidig som den er så ren og ekte når de er sammen.

Denne boka var en av de beste jeg har lest på en god stund. Det er en oppvekstskildring, en skildring av bygde-Norge, en skildring av livet, døden, sorgen, det utenkelige, av søskenkjærlighet, av kjærlighet generelt, av skam og sinne og vennskap. Det er en skildring av å høre til og å ikke passe inn samtidig. Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Meget god! Gleder meg til å lese mer av Flatland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lenge tenkt å lese denne, på grunn av den forlokkende tittelen. Men så ventet jeg helt til nå, for en tabbe! Dette er nemlig en perle av en bok! kjempeinteressant med fire stemmer innenfor samme ramme. Så utrolige gode beskrivelser av menneskene, særlig siden de er så pass forskjellige. Forferdelig å lese om konsekvensene av både store og små valg vi tar i livet. Veldig vart og godt beskrevet. Jeg begynner å lese den på nytt igjen nå, dagen etter at jeg avsluttet boka. Dette universet må jeg bare inn igjen på nytt, nå med en gang!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtothea