Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Brand er hovedperson i dette dramatiske diktet, og han er hard både mot seg selv og sine nærmeste. Troen er sterk, kanskje for sterk til tider.
Mitt første møte med Brand, og jeg tror nok jeg hadde likt det hele bedre hvis det hadde vært skrevet som et skuespill. Ramlet fort av diktet og rimingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brand. Henrik Ibsen.
Ikke viste jeg at alle disse Ibsensitatene jeg har hørt om kommer fra fortellinga om Brand.
Fortellinga går i rim. Forfatteren hadde jo svart belte i riming, og jeg må bare si at jeg er mektig imponert.
Jeg valgte å kjøpe lydboka, og bruker normalt å sovne eller få tankeflukt når jeg hører på lydbøker, men dette var en fest. Mye takket være Bjarte Hjemelamd og Trine Wiggen, i tillegg til bla Giske Armand, Kim Haugen, Reidar Sørensen.
For dere som er sunnmørimger, kan jo en funfact være at stedet gode gamle Ibsen hadde i tankene når han rimet dette stykket, var Hellesylt.
Ibsens kone hadde slekt på gården jeg jobba mye på i yngre år, Solnør Gaard i Skodje, og det gjorde at han gjestet denne flotte delen av landet. Fortellinga Rosmersholm er lagt til det huset.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa