Viser 1 til 1 av 1 omtaler

"His Dark Materials" serien til Pullman er nok en av de mest kjente fantasy serien idag. Til tross for at jeg begynte å lese den første boken med visse forventninger, så skuffet den. Jeg kan godt skjønne at boken har mange fans, både store og små, spesielt siden konseptet er svært originalt. Problemet for meg er at plottet rett og slett ble for tungt i lengden. Jeg slet med å komme meg gjennom romanen, noe som gjorde at jeg flere ganger var på nippet til å bare legge den fra meg.

Et av problemene for meg er at vi som lesere hele tiden blir bombardert med informasjon og det skjer som regel ganske mye pr side. Flere ganger følte jeg meg forvirret. Jeg hadde også problemer med å la meg overbevise av de forskjellige ideene i historien, deriblant ideen om at alle mennesker er knyttet til en demon. Denne ideen blir ikke særlig godt utforsket. Den korte forklaringen vi får presentert "don`t make sense" som det heter på engelsk. Og dette er nok hovedproblemet med historien: Jeg lot meg ikke overbevise. Jeg skjønner at dette er fantasy, men historien skal være konstruert slik at alt har en troverdig sammenheng, noe jeg ikke opplevde med "Northern Lights". Det føltes som å lese en rekke fantasy elementer plassert sammen i en forvirrende rekkefølge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine Sevilhaug