Viser 1 til 2 av 2 omtaler

[...] hva det hadde kostet å dra tennene på saga under den lille halen; å kjenne barneblodet pumpe som olje mellom fingrene; å holde ansiktet hennes for at ikke hodet skulle dette av; å trykke henne inntil seg for å ta imot, ennå, dødskrampene som jaget gjennom kroppen hun tilba, lubben, og søt av liv. Sterkt om slavenes kår i et sosialt tilbakestående Amerika. Toni Morrison fikk Nobelprisen i litteratur i 1993. Elskede er også en del av verdensbiblioteket der hundre forfattere fra femti land har valgt ut de hundre viktigste bøkene gjennom tidene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en bok jeg likte veldig godt. Morrison går dypt inn i hvordan de umenneskelige forholdene svarte levde under mens de fortsatt ble holdt som slaver og i tiden etterpå preget forholdene dem i mellom og til dem selv. Den er brutal og hjerteskjærende når overgrep og noen av de mange forferdelig triste skjebnene skildres. Samtidig er det varme og innsikt i menneskesinnet og mellommenneskelige forhold som preger historien.

Gjennom hele boka lurte jeg imidlertid på om oversettelsen kanskje ikke er den beste. Jeg synes noen av setningene virket krøkkete skrevet, og enkelte formuleringer og ord er feil. Er det andre som fikk samme inntrykk?

Morrisons stil er nok vanskelig å oversette, men jeg har ikke lest noe annet av Morrison på verken norsk eller engelsk ennå, så jeg har ingenting å sammenligne med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemine