Viser 1 til 1 av 1 omtaler

I landsbyen Bad Ass(!) skal det fødes en åttende sønn av en åttende sønn. Trollmannsmateriale med andre ord, og den gamle trollmannen Drum Billet kommer for å overlevere tryllestaven sin. Trollmenn vet når de skal dø, og Billet vil gi stafettpinnen videre til en verdig arvtager. Når det viser seg at det ikke er en gutt, men ei jente som blir født, er det klart for forviklinger og kjønnskamp i Discworld.

Heksa Granny Weatherwax, streng og morsk på utsiden, men med et hjerte av gull, får oppgaven med å veilede den lille jenta. Hun prøver først å lære henne opp til å bli heks, men det viser seg snart at magipotensialet til Eskarina, som hun heter, er altfor kraftfullt og de to begir seg ut på reise til hovedstaden Ankh-Morpork, der planen er at Esk skal begynne på trollmannsuniversitetet (The Unseen University), noe som skal vise seg å være lettere sagt enn gjort.

Som vanlig er humoren strålende i disse bøkene - jeg vet ikke hvordan eventuelle norske oversettelser er, men jeg kan tenke meg at enkelte ting er uoversettbare, så jeg vil anbefale å lese de originale engelske bøkene hvis man kan.

Dette bok nr. 3 i Discworldserien, og det er første bok vi møter Granny Weatherwax, en av mine favorittfigurer i Discworlduniverset. Hun kommer heldigvis tilbake i andre bøker utover i serien. Equal Rites er morsom og lesverdig, det er rett og slett en fryd å begi seg inn i dette universet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tore HalsaTorill RevheimDemeterHarald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam Billison