Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Jeg leste de første bøkene av Outlander-serien 10 år før TV-serien kom, og elsket dem fra første stund. Denne boka og resten av serien har så mange ulike elementer i seg at det er vanskelig å beskrive hva de handler om. Jeg vil si at det i bunn og grunn er en vakker kjærlighetshistorie, men med så mange flere elementer. Hvis det ikke hadde vært for den realistiske historiske settingen og karakterene med dybde, kunne man kanskje ta dette for å være "kiosklitteratur", men det er det ikke. Når det gjelder sjanger vil jeg plassere den innenfor kjærlighet/historisk fiksjon/fantasy.

Jeg kan sterkt anbefale å lese denne serien på engelsk (originalspråket) så man kan få med seg den herlige skotske dialekten som jo blir borte i oversettelsen. Har du sett TV-serien så er det enda lettere å lese bøkene ettersom serien nesten 100% baserer seg på bøkene, du vil garantert kunne se for deg karakterene fra TV-serien når du leser bøkene. Dette er den første boka i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oulander er nå en populær og spennende tv-serie, og det var gjennom den jeg fant bokserien med samme navn. Tv-serien er god, men bøkene er, selvfølgelig, bedre.

Forfatteren har gjort grundig forarbeid, både når det gjelder skikker og manerer i 1700 tallets Skottland, og klær, tro/overtro, medisin, politikk, personer og steder. Leseren får virkelig et innblikk i hvordan det var å leve på 1700 tallet, og kanskje spesielt som en moderne kvinne og hennes problemer med å tilpasse seg datidens kvinnesyn og verdi.

Outlander byr på mye: kjærlighet, lyst, lengsel, intriger, spenning, politikk, dueller og mørke intensjoner. Med et bakteppe av historiske fakta. Med andre ord: her finnes noe for de fleste.

For full anmeldelse, se Edge of a Word: Outlander

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundHarald KVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie Uvaag