Viser 1 til 10 av 11 omtaler

Min tredje John Green bok, og nok også min siste.

Det er en grei bok, men samme oppskrift som alle hans andre; det er et før og det er et etter, det er en mystisk karakter, ungdommer som vet alt og ingenting og rampestreker.
Hele boka føles litt som en ungdomsskole-stil; alt skal være så sitatverdig. Slitsomt.

Det er hele tiden en oppbygging til noe som skal skje, feks. en rampestrek. Det er bare det at rampestrekene er ikke så gode som forfatteren vil, karakterene er ikke så dype, de er ikke så mystiske, de er ikke så dumme. Boka er en idé om en spennende ungdomstid, men egentlig er den like spennende som en drøm noen absolutt skal dele med deg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke helt min tekopp. Historien er en annen, men personene er de samme som i "Faen ta skjebnen" etter min mening. Mye ungdomslitteratur - også den jeg elsker, som feks Harry Potter - dreier seg om å stå utenfor, være anderledes og - både på tross og på grunn av dette - bli kjent med og akseptere seg selv. Gjerne gjennom dramatiske hendelser. Litt usikker på hva som ikke falt i smak, men tror det er at personene blir for "enkle".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En nydelig og sår bok om skyldfølelse og de store spørsmålene i livet. En litt treg start trekker litt ned, men siste halvdelen gikk raskt unna. Ender på terningkast 4-5.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Miles er 16 år, født og oppvokst i Florida. Han bestemmer seg for å begynne på samme internatskole som faren gikk på. Skolen ligger i Alabama. Miles har ingen venner, og ser fram til å "finne seg selv" på den nye skolen. Han kommer etter hvert godt overens med romkameraten Chip. Så møter Miles Alaska, og faller pladask, og livet blir aldri mer det samme.

John Green er en mester i å skrive for ungdom! Alvor, humor og ungdommelige problemstillinger om hverandre, og det blir aldri kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok! Det tar litt tid før man kommer inn i den, men den er virkelig verdt det! Berg og dalbane av følelser! Denne boken får deg virkelig til å kjenne på livet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem er du, Alaska?
Anmeldt av Kristin Vestre

Boken er skrevet av forfatteren av bestselgeren "The fault in our stars."
Kjedelige Miles Halter flytter hjemmefra for å starte på pensjonatskolen Culver Creek på jakten etter "Det Store Muligens." Han får seg nye venner der, blant dem er Alaska, den pene jenta med humørsvininger. Det tar ikke lang tid før Miles blir forelsket i henne, og blir dratt inn i hennes problematiske verden.

Jeg synes ikke boken var så bra, mest fordi det ikke er min type sjanger. Jeg fikk ikke den følelsen av at jeg må lese mer, men boken var ganske lett og behagelig å lese likevel. Jeg likte mye av setningsoppbygningen.
Jeg ble litt irritert over alle de ubesvarte spørsmålene boken endte med, og slutten var egentlig bare kjip.

Jeg anbefaler boken for alle som likte "The fault In our stars" og bøker med tragiske endinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvem er du Alaska?
Av Sina Thon Skjelstad

Hvem er du Alaska er en bok av John Green. Boken handler om en gutt på 16-17 år som heter Miles. Han begynner på en skole langt hjemmefra der de bor på pensjonat. Miles får nye venner og de drikker, røyker og er ganske gærne. Miles forelsker seg i en jente som heter Alaska, så skjer alt fort og plutselig er alt forandret.

Jeg likte boken veldig godt. Den hadde en irriterende slutt, en ganske åpen slutt som førte til at man egentlig bare ville lese mer. Boken hadde et bra poeng og hadde flere spenningsmomenter. Jeg likte personen Alaska i boken veldig godt. Hun var en uforutsigbar mystisk person som ingen egentlig visste noe om.

Jeg anbefaler boken til ungdom som har evnen til å forstå og tenke rundt ting. Boken passer ikke så godt for de som liker veldig mye action og fantasi. Jeg gir boken terningkast 5. Jeg anbefaler også å lese andre bøker av John Green som Faen ta skjebnen og Papirbyer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

John Green e'kke til å kimse av. Sår og vakker om lengsel, tap, mot og ensomhet. Denne boka ble jeg forelsket i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endeleg mi fyrste John Green-bok, og eg trur eg skjønnar hypen. Eg er ikkje heilt frelst, men eg er overbevist om at dette funkar, og at han har noko å komma med. Det skjønte eg vel eigentleg før eg las Alaska, men det er jo greitt å få stadfesta positive forventningar, sjølv dei som er litt avventande - for det var eg heldigvis.

Hvem er du, Alaska? handlar om Miles Halter, som flyttar frå Florida til Alabama for å gå på internatskulen Culver Creek. Heime har han ingen vener og er lite populær, og er mest oppteken av siste ord. Han håpar at den nye skulen skal opna døra til noko anna enn livet han lever no.

På Culver Creek møter han Obersten, Takumi og den vakre og fasinerande Alaska. Ho røyker for å døy, har eit heilt livsbibliotek ho vil lesa gjennom og planlegg dei beste skøyarstrekane i skulen sin historie. Miles, som dei andre, fell pladask for Alaska, men når livet plutseleg vert snudd på hovudet står han att med alle spørsmåla. Kva er historien hennar? Kvifor vel ho som ho gjer? Kven er eigentleg Alaska?

John Green ville skriva ein historie om ungdom som opplever tap, sorg og skuld. Men Hvem er du, Alaska? er òg ei historie om venskap og håp, og om at dei siste orda kanskje ikkje er dei viktigaste. Dette var debutromanen til Green, og den vart godt motteken, men den store internasjonale gjennombrotet hans kom ikkje før i 2012 med The Fault in Our Stars (Faen ta skjebnen). Den gjorde at òg hans tidlegare forfattarskap fekk merksemd - vel fortent, spør du meg.

Fyrst publisert her

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

EvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille Grimeland