Viser 1 til 10 av 13 omtaler

Blodleie er den tredje boka i Øland-trilogien. Og jeg har selvfølgelig lest dem alle. Vel, egentlig er det en kvadrologi( tetralogi fordi det er fire bøker i denne serien av forfatteren Theorin. Alle bøkene er selvstendige historier av beste kvalitet og hver bok kan følgelig leses uavhengig av de andre.

Nuvel, Blodleie er, som de andre bøkene i denne tetralogien, helt suveren! Fantastico! Mesterlig fortalt og fascinerende lesning. Det er spennende krim, men lik mye en drivende god roman. Blodleie fortjener å havne i hyllen der jeg oppbevarer mine favorittbøker. Så god er denne boka. Terningkast 6.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok krim, ble spennende på slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I motsetning til mange andre som har skrevet om denne boken her, står denne som min favoritt hittil, av bøkene fra öland. Den fanget meg raskere enn de andre, og selv om jeg var bekymret for at disse "alvene" og "trollene" skulle søle til historien i kraft av sin overnaturlighet, synes jeg ikke de gjorde det overhode. De tilførte historien litt mystikk, men jeg har fremdeles mulighet til å velge selv om jeg tror på dem eller ikke, noe som lar historien beholde sin troverdighet samtidig som den også beholder mystikken. Perfekt!

Alle karakterene som ble presentert i denne historien syntes jeg det var lette og interessante å følge, og det var ikke på noe tidspunkt at interessen min dabbet av, noe de fra tid til annen har gjort i de andre bøkene, om enn bare for en kort stund.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Øland 4

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Øland 3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Atter en spennende bok av Theorin. I starten er det litt mange karakterer og forholde seg til

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gravrøys" er den fjerde boka i Johan Theorins serie fra Öland. De andre tre er "Skumringstimen" 2007, "Nattefokk" 2008, og "Blodleie" 2010. Alle tre utmerkede krimbøker som har fått diverse priser. Nå har endelig den siste kommet, "Gravrøys" 2014. Kanskje har det gått for lang tid siden de forrige? For jeg er dessverre ikke så begeistret for denne som jeg var for de andre tre....

Det er sommer på Öland, og turister strømmer til øya.Men èn av de som kommer til øya denne sommeren er ingen turist, men en som kommer for å kreve inn gammel gjeld.Han etterlater seg død og skrekk i sommernatten og ingen vet hvem han er. Gerlof er gammel og sliten, men hans nysgjerrighet, og hans interesse for historie gjør at han er den eneste som kan finne ut hvem denne nattens gjest er, før flere må dø.

Gerlof er en herlig figur da, det er faktisk avsnittene om han som gjør mye av boka ! Ellers er det mye folk som ikke gjør noe utav seg etter min mening. Og den herlige grøss og spøkelsestemninga Theorin har lykkes så godt med før mangler her.Det er ingen dårlig bok men den er heller ikke veldig bra.Etter min smak er den langdryg og litt kjedelig..Den er så motsatt av de tre tidligere bøkene, skjønner ikke at det er samme forfatter ?? Jeg ser den får blandet kritikk hos aviser og andre bloggere, noen elsker den og noen synes Theorin begynner å bli sliten :)
Jeg likte heller ikke Sankta Psyko noe særlig, og dessverre ikke denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alver, troll og overtro er hovedingrediensene i denne boka, Og 2/3 av boka er lest før det blir litt spennende. Liker du gode romaner ispedd overtro og et lite snev av spenning, er dette boken for deg. Jeg forventer flere overraskelsesmomenter, raskere skiftninger og mer spenning i en god krimboken. Johan Theorin sin gode fortellerkunst trekker opp, og jeg gir boka terningkast fire!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde store forventninger til romanen etter å ha lest de to foregående spenningsbøkene med tema fra Øland. Selv om den er god, får den bare "godkjent" av meg. Innlegget jeg skrev på bloggen min etter at jeg hadde leste den i mai 2013.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeHeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit Grønbech